r
Nosalty Logó

Pastitsio - Görög darált húsos makaróni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Pastitsio - Görög darált húsos makaróni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

586
Kalória
39g
Fehérje
24.6g
Szénhidrátok
32.2g
Zsír
224.3g
Víz
178.9g
Koleszterin
2.3g
Rost
9.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 1759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    863 micro
  • β-karotin
    2261 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2392 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    672.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    2589 micro
  • β-karotin
    6784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7176 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 1759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A darált húsos mártáshoz:

  1. A darálthús-mártáshoz: A hagymát, fokhagymát és sárgarépát meghámozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a répát durvára reszeljük. A paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, a darált húst hozzáadjuk, és morzsásra pirítjuk. A répát és a fokhagymát hozzáadjuk, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, és főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, a paradicsomot hozzáadjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, fahéjrudat, szegfűborsot és oregánót. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül további 5 percig főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. A petrezselymet a mártáshoz kavarjuk. A babérlevelet és a fahéjrudat kihalásszuk a mártásból.
  3. A makarónit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd elkeverjük a makarónival.
  4. A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 perc alatt bársonyosan sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parmezánt, felolvasztjuk benne, majd hozzákeverjük a tojássárgát is. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Egy merőkanálnyit a besamelmártásból a darált húsos mártáshoz kavarunk.
  6. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A makaróni felét elrendezzük a tűzállótálba, enyhén lenyomkodjuk, megszórjuk a parmezán felével, rásimítjuk a darált húsos mártást, elrendezzük rajta a maradék makarónit, rásimítjuk a besamelmártást, és megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, kb. 15 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A görög konyha egyik klasszikusa.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!