Pándi meggytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Johi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
14g meggy6 kcal
-
2g tej1 kcal
-
75 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
19g finomliszt69 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g citrom1 kcal
A krémhez
-
20g tej11 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
38 kcal
-
15g mascarpone61 kcal
A töltelékhez
-
36g meggy16 kcal
-
20g meggylé8 kcal
-
6 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g brandy1 kcal
A díszítéshez
-
20g habtejszín58 kcal
-
10g meggy5 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
3g marcipán14 kcal
Összesen
594
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
140g meggy63 kcal
-
20g tej11 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
85g citrom13 kcal
A krémhez
-
200g tej112 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
70g fehér csokoládé377 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
A töltelékhez
-
360g meggy162 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
57 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g brandy14 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
30g marcipán139 kcal
Összesen
5949
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
6.6g tojás8 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
5.6g meggy3 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.4g citrom1 kcal
A krémhez
-
8g tej4 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
2.8g fehér csokoládé15 kcal
-
6g mascarpone24 kcal
A töltelékhez
-
14.4g meggy6 kcal
-
8g meggylé3 kcal
-
0.6g vaníliás pudingpor2 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g brandy1 kcal
A díszítéshez
-
8g habtejszín23 kcal
-
4g meggy2 kcal
-
2g csokoládé11 kcal
-
1.2g marcipán6 kcal
Összesen
237
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
594
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 357.9 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 2016 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6241.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1801 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 2529 mg
-
Nátrium 1490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.2 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 847.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 383 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1370 mg
-
Retinol - A vitamin: 1627 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 4491 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2340 micro
Összesen
5949
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
17 dkg cukor
-
2 ek tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
7 dkg vaj
-
19 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 csipet fahéj
A krémhez
-
2 dl tej
-
5 db tojássárgája
-
7 dkg fehér csokoládé
-
15 dkg mascarpone
A töltelékhez
-
2 dl meggylé
-
1.5 ek vaníliás pudingpor
-
7 dkg cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
2 csipet fahéj
-
6 ml brandy
A díszítéshez
-
20 dkg habtejszín
-
10 dkg meggy
-
5 dkg csokoládé
-
3 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle.
- Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
- Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
- Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
- Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
- A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
- Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
- A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
- Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
- Végül még forrón összeturmixoljuk.
- A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
- A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
- Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
- A torta töltése: Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (TIPP: A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük.)
- Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot.
- Ekkor távolítsuk el a tortaszélet (kapcsos pl.), és a maradék krémet kenjük szép simán a torta tetejére és az oldalára.
- Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
- A torta tetejére keményre felvert tejszínhabból (kb. 20 dkg) nyomjunk habrózsákat.
- A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11960
- Feltöltés dátuma: 2011. február 15.
Ajánló
Ünnepekre, szülinapra, esküvőre kiváló desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Johi
12 recept
2009-ben az Ország Tortájának választották, már korábban kitaláltam, hogy meg fogom sütni 20-án. Drága unokatestvérem (aki szinte testvérem), az egész napot nálunk töltötte aznap, és mivel Ő is nagyon szeret sütni-főzni, ez lett a program! Nem kis feladat volt, elég időigényes is, de az eredmény igazán ízletes! :)