r
Nosalty Logó

Pándi meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Pándi meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 5949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle.
  2. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  3. Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
  4. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
  5. Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
  6. A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
  7. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
  8. A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
  9. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
  10. Végül még forrón összeturmixoljuk.
  11. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
  12. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
  13. Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
  14. A torta töltése: Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (TIPP: A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük.)
  15. Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot.
  16. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet (kapcsos pl.), és a maradék krémet kenjük szép simán a torta tetejére és az oldalára.
  17. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
  18. A torta tetejére keményre felvert tejszínhabból (kb. 20 dkg) nyomjunk habrózsákat.
  19. A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11926
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 15.

Ajánló

Ünnepekre, szülinapra, esküvőre kiváló desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2009-ben az Ország Tortájának választották, már korábban kitaláltam, hogy meg fogom sütni 20-án. Drága unokatestvérem (aki szinte testvérem), az egész napot nálunk töltötte aznap, és mivel Ő is nagyon szeret sütni-főzni, ez lett a program! Nem kis feladat volt, elég időigényes is, de az eredmény igazán ízletes! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...