r
Nosalty Logó

Padlizsán-kebab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Chef Petersson
Padlizsán-kebab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 1700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 1700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Elkészítés

Mártáshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A mártáshoz minden alapanyagot összekeverünk, félreteszünk belőle 1-2 evőkanállal, majd a hűtőbe rejtjük, hogy felkészüljön a további feladatára.
  3. A padlizsánok sapkáját levágjuk, a zöldségeket félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk (arra nem lesz szükség a továbbiakban). Az így keletkezett padlizsán-teknők belsejét a félretett mártással és pár csepp citromlével kikenjük.
  4. A raguhoz az olívaolajat összekeverjük a vízzel (ettől még szépen meg fog a hús pirulni, de szószosabb lesz), majd minden egyéb fűszert, hozzávalót hozzáadunk, köztük a csíkokra vágott csirkemellet is, amit jól átforgatunk a pácban. Várunk 1-2 percet, majd minden további zsiradék hozzáadása nélkül felforrósított serpenyőben 5-6 percig pirítjuk, de vigyázzunk, mert könnyen leég.
  5. A ragut egyenletesen szétosztjuk a padlizsán-teknőkbe, majd a feladatára a hűtőben felkészült mártást testvériesen szétosztjuk a töltött zöldségek tetején.
  6. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10413
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Friss salátával ajánlott elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef Petersson 6 recept

A közel-keleti/dél-kelet európai konyhák elsődleges alapanyaga a padlizsán, és gasztro-kultúrájuk egyik legfontosabb eleme a kebab. Arra gondoltam, hogy a padlizsán lágysága és a kebab hús fűszeressége tökéletes párost alkothat.

Hozzávalók

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...