Padlizsán-kebab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Chef Petersson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Mártáshoz
-
25g joghurt15 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g xilit4 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g kurkuma4 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
Padlizsánhoz
Raguhoz
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
2g mustármag8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
566
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Mártáshoz
-
75g joghurt46 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g kurkuma12 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
Padlizsánhoz
Raguhoz
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
1700
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Mártáshoz
-
4.8g joghurt3 kcal
-
0.7g majonéz4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g xilit1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g kurkuma1 kcal
-
9.6g edami sajt34 kcal
Padlizsánhoz
Raguhoz
-
25.7g csirkemellfilé31 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.3g mustármag2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
110
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1846.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 395.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 413 micro
Összesen
566
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.4 g
Zsír
-
Összesen 102.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5538.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1324 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1988 mg
-
Nátrium 1765 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1187 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1404 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1238 micro
Összesen
1700
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Mártáshoz
-
5 ek joghurt
-
1 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál olívaolaj
-
1 teáskanál oregánó
-
1 ek kurkuma
Padlizsánhoz
-
1 teáskanál citromlé
Raguhoz
-
4 ek olívaolaj
-
50 ml víz
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál koriander
-
1 teáskanál rozmaring
Elkészítés
Mártáshoz
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A mártáshoz minden alapanyagot összekeverünk, félreteszünk belőle 1-2 evőkanállal, majd a hűtőbe rejtjük, hogy felkészüljön a további feladatára.
- A padlizsánok sapkáját levágjuk, a zöldségeket félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk (arra nem lesz szükség a továbbiakban). Az így keletkezett padlizsán-teknők belsejét a félretett mártással és pár csepp citromlével kikenjük.
- A raguhoz az olívaolajat összekeverjük a vízzel (ettől még szépen meg fog a hús pirulni, de szószosabb lesz), majd minden egyéb fűszert, hozzávalót hozzáadunk, köztük a csíkokra vágott csirkemellet is, amit jól átforgatunk a pácban. Várunk 1-2 percet, majd minden további zsiradék hozzáadása nélkül felforrósított serpenyőben 5-6 percig pirítjuk, de vigyázzunk, mert könnyen leég.
- A ragut egyenletesen szétosztjuk a padlizsán-teknőkbe, majd a feladatára a hűtőben felkészült mártást testvériesen szétosztjuk a töltött zöldségek tetején.
- 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10429
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.
Ajánló
Friss salátával ajánlott elfogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Chef Petersson
6 recept
A közel-keleti/dél-kelet európai konyhák elsődleges alapanyaga a padlizsán, és gasztro-kultúrájuk egyik legfontosabb eleme a kebab. Arra gondoltam, hogy a padlizsán lágysága és a kebab hús fűszeressége tökéletes párost alkothat.