r
Nosalty Logó

Marhahúsos burrito

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Marhahúsos burrito
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 4498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    15313 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1977 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    61252 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 4498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2122 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Összekeverjük az összes fűszert, a fokhagymát belereszeljük.

A fűszeres öntethez

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 1-2 percig főzzük kis lángon, amíg szép színe nem lesz.
  2. Hozzáadunk 2 kanállal a fűszerkeverékből, és folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot is, és kis lángon addig főzzük, amíg a belemártott kanál végére szépen, sűrűn tapad (kb. 15 perc).

A húshoz

  1. Közben olívaolajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst és 2 ek fűszerkeveréket, fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet és a paradicsomot, és kb. 20 percig főzzük, amíg a lé szépen elpárolog. Az utolsó 10 percben mehet hozzá a bab. Nem szabad kiszárítani, de ne maradjon rajta szósz.

A tálaláshoz, tekercsekhez

  1. A rizst hagyományos módon kifőzzük, amíg a hús és az öntet készül.
  2. A tortilla lapokat magunk elé tesszük, mehet bele pár kanál húsos-babos töltelék, majd 1-2 kanál rizs. Ne töltsük túl, úgy nem lehet tekerni.
  3. Két oldalán behajtjuk, majd szépen feltekerjük, és vajazott tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  4. Megismételjük az összes többi tekerccsel is. Rákanalazzuk a szószt, ráreszeljük a sajtot, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  6. Az összetépkedett salátával, paradicsommal, avokádóval és tejföllel tálaljuk. Ha maradt még a fűszeres szószból, ne féljünk azzal is jól meglocsolni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 22220
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem voltam soha nagy burrito rajongó, nekem általában túl száraz. Köszönet tsgcooking.com-nak, hogy meggyőzött az ellenkezőjéről. :)

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...