r
Nosalty Logó

Lasagne Il forno

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Lasagne Il forno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 4980 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    289.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13402.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    563 mg
  • Kálcium
    3050 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    3853 mg
  • Nátrium
    5236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14115 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69477 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 4980 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2248 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha házilag készítjük a lasagne tésztát: 500 g rétesliszthez 4 egész tojást, 1ek vizet és sót teszünk a dagasztógépbe. Kb 20 percig dagasztjuk, félretesszük pihentetni.
  2. Bolognai mártáshoz: apróra felvágjuk a vöröshagymát. Lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, gyorsan megkeverjük és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommalés oregánóval. Mikor elfőtt a bor, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Ha túl sűrűnek találnánk, akkor az üvegébe tegyünk egy kis vizet, rázzuk fel, és öntsük ezt is hozzá. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és zellert is. Ezt kb. 1 órán át fedő alatt, közepes tűzön készre főzzük, a végén ízesítsünk utána. Ha savanyúnak találnánk, tegyünk bele egy kis cukrot.
  3. Elkészítjük a besamellmártást: a vajat felolvasztjuk, lepirítjuk rajta a lisztet, félrehúzzuk, és szépen apránként hozzákeverjük egy habverővel a tejet, simára dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót. 5 percig főzzük.
  4. Ha házilag készítettük a tésztát, akkor nyújtsuk ki, míg fő a bolognai ragunk, és vágjuk téglalap alakúra a tésztánkat.
  5. Egy tepsit vajazzunk ki, tegyünk le egy sort a tésztalapokból. Ráöntünk a bolognai szószunkból annyit, hogy mindenhol befedje a tésztánkat, tegyünk rá a reszelt sajtból. Ezután megint egy adag tészta jön, de erre besamellt teszünk, és szintén sajtot. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, arra figyeljünk, hogy a legtetejére besamell kerüljön, minden réteg közé tegyünk mozzarella, és parmezán sajtot. A tetejére is tegyünk bőségesen sajtot, és morzsoljunk rá vajat.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük. (Hagyományos sütőben 190-200 fokon 40 percig sütjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14746
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Il forno
Mercedes 302 recept

Aki eddig megkóstolta ezt a lasagnét, azóta is emlegeti:-)  Érdemes elkészíteni házilag a tésztáját, mert össze sem lehet hasonlítani a boltival. Igaz, hogy időigényes, de megéri a fáradtságot. Tapasztalataim szerint férfiak és nők is egyaránt rajonganak a lasagnéért, úgyhogy baráti összejövetelekre is aktuális lehet ezt elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...