Lasagne darált húsos mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
42g darált marhahús59 kcal
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
17g feketeerdő sonka39 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
1 kcal
-
4 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
9g vaj67 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
További hozzávalók:
-
53g lasagne tészta198 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
816
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
125g darált marhahús178 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
50g feketeerdő sonka117 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
13 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
28g vaj201 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
További hozzávalók:
-
160g lasagne tészta594 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2449
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A darált húsos mártáshoz:
-
8.1g darált marhahús11 kcal
-
8.1g darált sertéshús15 kcal
-
3.2g feketeerdő sonka8 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
1.3g halványító zeller0 kcal
-
1 kcal
-
4.8g vörösbor4 kcal
-
19.3g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz:
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
További hozzávalók:
-
10.3g lasagne tészta38 kcal
-
4.8g mozzarella14 kcal
-
6.4g sajt23 kcal
Összesen
158
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1677.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 414 micro
-
β-karotin 1351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4279 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
816
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.3 g
Zsír
-
Összesen 112.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5032.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1591 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 1316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 767.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 1242 micro
-
β-karotin 4054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12838 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
2449
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 827 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A darált húsos mártáshoz:
-
125 g darált marhahús
-
125 g darált sertéshús
-
50 g feketeerdő sonka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes szár halványító zeller
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelmártáshoz:
-
2 ek vaj
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
300 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
További hozzávalók:
Elkészítés
A darált húsos mártáshoz:
- A darált húsos mártáshoz a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a sonkát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert, és kb. 5 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst, és további 5 percig sütjük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a darabos paradicsomkonzervet. Sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 2 órát főzzük.
- A besamelmártáshoz a vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, és állandó kavargatás mellett felfőzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, közben meg-megkavargatva 8-10 percig főzzük.
- Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés besamelmártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagnelapot, megkenjük a darált húsos mártás 1/3-ával, meglocsoljuk kevés besamelmártással, és megszórjuk a mozzarella 1/3-ával. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagnelapra a maradék besamelmártást simítjuk. Megszórjuk a frissen reszelt sajttal.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 88474
- Feltöltés dátuma: 2018. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Bevásárláskor megláttam a hűtőpulton a friss lasagnelapokat, s mivel már időtlen idők óta nem készítettem lasagne-t, bekerült a bevásárlókosárba. A 250 g-os kiszerelésben 6 lasagnelap volt, amelyből én 4 lapot használtam fel ehhez a recepthez.