r
Nosalty Logó

Lasagne darált húsos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Lasagne darált húsos mártással
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 816 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 2449 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4279 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 816 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5032.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    4054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12838 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 2449 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Elkészítés

A darált húsos mártáshoz:

  1. A darált húsos mártáshoz a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a sonkát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert, és kb. 5 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst, és további 5 percig sütjük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a darabos paradicsomkonzervet. Sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 2 órát főzzük.
  3. A besamelmártáshoz a vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, és állandó kavargatás mellett felfőzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, közben meg-megkavargatva 8-10 percig főzzük.
  4. Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés besamelmártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagnelapot, megkenjük a darált húsos mártás 1/3-ával, meglocsoljuk kevés besamelmártással, és megszórjuk a mozzarella 1/3-ával. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagnelapra a maradék besamelmártást simítjuk. Megszórjuk a frissen reszelt sajttal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 88744
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevásárláskor megláttam a hűtőpulton a friss lasagnelapokat, s mivel már időtlen idők óta nem készítettem lasagne-t, bekerült a bevásárlókosárba. A 250 g-os kiszerelésben 6 lasagnelap volt, amelyből én 4 lapot használtam fel ehhez a recepthez.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!