Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
98g zeller35 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g tej14 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
4 kcal
-
63g paradicsomlé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0 kcal
A besamel mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
188g tej105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A rétegezéshez
-
63g lasagne tészta232 kcal
-
63g sajt220 kcal
Összesen
1095
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
48g olívaolaj424 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
780g zeller282 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
33 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g oregánó16 kcal
-
0 kcal
A besamel mártáshoz
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1500g tej840 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A rétegezéshez
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g sajt1760 kcal
Összesen
8744
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
11.2g zeller4 kcal
-
14.4g darált sertéshús26 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
14.4g paradicsom3 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
7.2g paradicsomlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
A besamel mártáshoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A rétegezéshez
-
7.2g lasagne tészta27 kcal
-
7.2g sajt25 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2459 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 445.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 732 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 1675 micro
-
β-karotin 4508 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10303 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
1095
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 480.9 g
Zsír
-
Összesen 426 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19671.9 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 633 mg
-
Kálcium 6190 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 1010 mg
-
Foszfor 6394 mg
-
Nátrium 5347 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.3 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 3565.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5852 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 592 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 504 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1741 micro
-
Kolin: 1105 mg
-
Retinol - A vitamin: 2286 micro
-
α-karotin 13401 micro
-
β-karotin 36061 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 82424 micro
-
Lut-zea 2681 micro
Összesen
8744
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1185 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
6 ek olívaolaj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db zeller
-
1 kg darált sertéshús
-
2 dl tej
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek oregánó
-
2 ek olasz fűszerkeverék
A besamel mártáshoz
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
1.5 l tej
-
só ízlés szerint
A rétegezéshez
-
0.5 kg lasagne tészta
Elkészítés
A raguhoz
- A raguhoz a vöröshagymát, a répát, a zellert, a fokhagymás kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd az olívaolajon áthevítjük.
- Hozzáadjuk a darált húst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
- Ekkor hozzáöntjük a tejet, a ragut felforraljuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, kb. 2 ek oregánót, 2 ek olasz fűszerkeveréket és 10 nagy friss bazsalikomlevelet (tépjük, nem vágjuk!).
- Összeforraljuk, majd kb. 30 percenként megkevergetve, lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. A paradicsomlevet fokozatosan hozzáöntjük ezidő alatt.
- A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk.
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, igen világos rántást készítünk.
- Folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a forralt tejet, addig keverjük, míg teljesen sima nem lesz.
- Sózzuk, hozzáadunk 1 tk szerecsendiót és fél tk őrölt fehérborsot.
- Addig főzzük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű!
- A tésztához sós vizet forralunk, és folyamatos forrásban tartjuk, ebben főzzük puhára a lasagne-lapokat.
- A tepsi aljára egy réteg tészta kerül, ezt a mártás követi, majd a reszelt sajt, s végül a ragu. A lépéseket addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a legfölső tésztarétegre mártás kerüljön, sajttal megszórva.
- Alufóliával lefedve, sütjük, az alufóliát az utolsó 10 percre levesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 374
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 28565
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.
Ajánló
Elég kiadós, laktató étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor a ragu elfőtte a levét, 2 dl száraz fehérborral felöntjük újra, felforraljuk, s ezután adjuk hozzá a paradicsomot eredetileg. Én azonban a marhát nem szeretem, borunk nem volt itthon, így ezen módosításokkal készül a lasagne nálunk. Általában nagy mennyiségben szoktam főzni, de elkészítettem már kettőnknek is az arányok megváltoztatásával.