r
Nosalty Logó

Lágy pizzatészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Moncsika
Lágy pizzatészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét 1, Chick

Feltét 2, Piedone

Feltét 3, Hawaii

1561
Kalória
52.7g
Fehérje
157.6g
Szénhidrátok
76.4g
Zsír
307.8g
Víz
131.7g
Koleszterin
6.4g
Rost
19.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét 1, Chick

Feltét 2, Piedone

Feltét 3, Hawaii

Összesen 1561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét 1, Chick

Feltét 2, Piedone

Feltét 3, Hawaii

Összesen 9353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét 1, Chick

Feltét 2, Piedone

Feltét 3, Hawaii

Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    2477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.2 g

Zsír

  • Összesen
    458.1 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21684.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3261 mg
  • Nátrium
    14862 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1846.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1214 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1345 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    36186 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 9353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    928 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a száraz hozzávalókat tálba szitáljuk.
  2. Beleöntjük a vizet és a sört, valamint hozzáadjuk az olajakat (egyszerre mindent), lágy tésztává dagasztjuk. Fontos, hogy addig legyen dagasztva, amíg a tésztából minden csomó eltűnik, és sima, egész kicsit ragadós tésztát kapunk.
  3. Mivel minden liszt másképp vesz fel vizet, elképzelhető, hogy apránként kell még lisztet tenni hozzá, amíg szép nem lesz a tészta.
  4. Három részre szedjük, és a bucikat alaposan meglisztezett nyújtódeszkán, letakarva kelesztjük kb. 35-40 percig.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. A szélébe esetleg füstölt sajt csíkokat hajthatunk.
  6. Feltét 1: 1 kispohár tejfölbe 3-4 gerezd fokhagymát nyomunk, ezt kenjük a tésztára. Rá csirkemell-sonka csíkok, konzerv kukorica, picit előpirított bacon (vagy kockákra vágott füstölt húsos szalonna), lilahagyma karikák, bacon csíkok, legvégül reszelt sajt.
  7. Feltét 2: A ketchupot (ne legyen alapból nagyon fűszeres, a HÁZI paradicsomszósz még jobb) pici olívaolajjal, oreganóval, borssal, sóval megbolondítjuk, így kenjük a tésztára (de ha a naturálisabb ízeket kedveled, elég a ketchup magában is). Rá pirított bacon, konzerv kukorica, konzerv gomba, kolbász, vagy szalámi, TÖLTETLEN olívabogyó, pepperoni, bacon csíkok, végül reszelt sajt kerül.
  8. Feltét 3: A ketchupos alapot a fentiek szerint elkészítjük. Rá gépsonka vagy csirkemell sonka csíkok kerülnek, ananász karikák, kukorica, pirított bacon, bacon csíkok és reszelt sajt jön.
  9. Alaposan előgőzölt, 220 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  10. Mivel a többi tészta "túlkelne", átdagasztjuk egy kicsit, és hagyjuk kelni tovább, aztán jön a következő sütés.
  11. Még talán annyit, hogy a feltéteket igyekszem nem túlzsúfoltan feltenni. Legyen mindenhol minden, szimmetrikusan, esztétikusan, ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Nincs különösebb story. A család szereti a pizzát, és valami picit többet, jobbat akartam, mint amit rendelni lehet. Általános a sikere. A feltét ad-hoc, mikor mi a kívánság. Nálunk a tejfölös-fokhagymás alap csirkemell-sonkával és a hawaii feltét a sláger.  Ennyi hozzávalóból nagyjából 3 tepsi pizza lesz (6-7 főnek elég). Ha kevesebbet készítek, az arányok maradnak. (A liszt nagyjából 70%-a a folyadék, és 20 dkg lisztenként egy evőkanál olaj. Víz/sör kb fele-fele arányban.) Sajna nem lehet abbahagyni, kissé hízókúrás kaja :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!