r
Nosalty Logó

Katalin cárnő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzakácsBarbár
Katalin cárnő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 6299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    426 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 6299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, cukor, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és só. A tejbe tegyünk egy kevés ecetet és hagyjuk pár percig letakarva.
  2. Egy kézi mixer segítségével verjük a tojást habosra, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük addig, míg szépen összeelegyedik. Óvatosan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül öntsük hozzá a kávét is.
  3. A tésztát megsüthetjük egyben is, ez azt jelenti, hogy az egész masszát egy kivajazott tortaformába (18 cm-es) töltjük, de eloszthatjuk három részre, és laponként is süthetjük. Ez egyenletesebb piskótát fog eredményezni. Amennyiben egyben sütjük meg, kb. 90 percre lesz szükségünk 180 C-on (légkeveréses módban), egyenként kb. 10 perc alatt kész.

Ganache-krém

  1. A csokoládét kockázzuk fel és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük. A kockázott vajat kb. akkor adjuk hozzá, amikor a masszánk kb. 40 C-os.
  3. Amikor szép egynemű krémet kaptunk, dolgozzuk bele a kirschet is.

Fehércsokoládé-krém

  1. A fehér csokoládét a tejszín felével vízgőz felett melegítsük fel, hogy a csoki megolvadjon. Adjuk hozzá a zselatint is.
  2. A tejszín másik felét verjük kemény habbá a cukorral, majd tegyük hűtőbe.
  3. A mascarponét óvatosan kezdjük el keverni, majd csurgassuk hozzá a fehér csokoládét. Végül keverjük bele a kemény tejszínt is. A kész krémünket tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

Töltelék

  1. A mogyorót pirítsuk meg.
  2. Az első piskótát kenjük meg ganache-krémmel, majd rakjunk rá meggyet. Ezután jöhet a fehér csokoládé, majd a mogyoró, végül egy újabb piskótalap. Ezt ismételjük tovább. A tortát ganache-krémmel vontam be, a tetejére pedig mogyorót és meggyet szórtam, valamint dekorcukrokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5991
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzakácsBarbár 2 recept

Tulajdonképpen ez egy feketeerdő torta, kicsit az én ízlésemhez igazítva. Elegáns és nagyon csokis, ideális az ünnepekre.

Hozzávalók

Piskóta

Ganache-krém

Fehércsokoládé-krém

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...