Illatos kenyérpuding
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
20g kalács73 kcal
-
5g zsemle15 kcal
-
20g kalács73 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8g méz23 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g whiskey6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
12 kcal
-
15 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
10 kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g kalács734 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
200g kalács734 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
75g méz228 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
24g whiskey60 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
120 kcal
-
50g görög mazsola151 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
40g narancslekvár98 kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
10.4g kalács38 kcal
-
2.8g zsemle8 kcal
-
10.4g kalács38 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
3.9g méz12 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
26.1g tej15 kcal
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
1.3g whiskey3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
2.6g aszalt gyümölcsök6 kcal
-
2.6g görög mazsola8 kcal
-
5.2g mandula31 kcal
-
2.6g csokoládé14 kcal
-
2.1g narancslekvár5 kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114 g
Zsír
-
Összesen 289.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5918.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1637 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 1869 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.1 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 477 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 814 mg
-
Retinol - A vitamin: 1549 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1268 micro
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
-
20 dkg kalács
-
1 db zsemle
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
3 ek méz
-
200 ml habtejszín
-
3 ek whiskey
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
5 dkg görög mazsola
Elkészítés
- A szikkadt péksütiket tördeljük kis darabkákra egy nagy tálban.
- Egy másikban készítsük el a tojásos-tejes keveréket. Verjük habosra a tojásokat cukorral, aztán folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mézet, tejet, tejszínt és az olvasztott vajat.
- Reszeljük bele a citrushéjakat, csepegtessük bele a whiskey-t vagy rumot.
- Szórjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket: áfonyát, mazsolát, vagy ami van otthon, és a durvára tört mandulát (ennek hiányában diót, kesut vagy törökmogyorót). Fűszerezzük ízlés szerint.
- Alapos keverés után öntsük a tojásos-tejes lötyit a péksüti darabkákra, töfködjük bele a kilógó csücsköket, és hagyjuk állni minimum egy óráig, de lehet egy éjszakára is.
- Vajazzunk ki bőven egy sütőformát (kb. 25x30 cm-eset), és szórjuk ki cukorral. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Öntsük a tésztát - tehát a péksütidarabkákat, amelyek már jól megszívták magukat a lötyivel - a kivajazott formába, kanalazzunk a tetejére helyenként egy kis narancslekvárt, szurkáljunk bele csokidarabkákat, és tegyük a sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a teteje aranybarna lesz és a közepe már nem folyós.
- Tálalás előtt minimum 10 percig hagyjuk hűlni, a felvágott szeleteket megszórhatjuk még porcukorral is. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 25x30x4
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 15005
- Feltöltés dátuma: 2016. január 22.
Ajánló
Inkább laposabb tálba fektessük a tésztát, ha túl magas, akkor nehezen sül át a közepe. Nekem most nem volt otthon csokim, de érdemes még egy keveset rátördelni a tetejére és belenyomkodni.
Receptjellemzők
Mért hívjuk angolnak, amikor szinte a világ minden táján találunk hasonló édességet? Ki tudja, talán azért, mert ott a leggyakoribb. Egy biztos, ezt a receptet a kényszer szülte, nehéz időszakok pedig mindenhol voltak és lesznek, így a másod-, harmadnapos pékáru nem landolhat a kukába. Nem kell hozzá hét szűkös esztendő, szerintem a legtöbb háziasszony nem szeret kidobni semmit. Én is így vagyok ezzel. Ahogy recepteket böngésztem a minap, megláttam egy csodálatos, magát kínáló hatalmas tál kenyérpudingot, egyből eldöntöttem, feltöltök én is egy verziót az oldalra. Írok mellé egy pár sort, hogy mindenki eldönthesse, ő hogyan valósítaná meg a sajátját.