r
Nosalty Logó

Illatos kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Illatos kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 5158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt péksütiket tördeljük kis darabkákra egy nagy tálban.
  2. Egy másikban készítsük el a tojásos-tejes keveréket. Verjük habosra a tojásokat cukorral, aztán folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mézet, tejet, tejszínt és az olvasztott vajat.
  3. Reszeljük bele a citrushéjakat, csepegtessük bele a whiskey-t vagy rumot.
  4. Szórjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket: áfonyát, mazsolát, vagy ami van otthon, és a durvára tört mandulát (ennek hiányában diót, kesut vagy törökmogyorót). Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Alapos keverés után öntsük a tojásos-tejes lötyit a péksüti darabkákra, töfködjük bele a kilógó csücsköket, és hagyjuk állni minimum egy óráig, de lehet egy éjszakára is.
  6. Vajazzunk ki bőven egy sütőformát (kb. 25x30 cm-eset), és szórjuk ki cukorral. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  7. Öntsük a tésztát - tehát a péksütidarabkákat, amelyek már jól megszívták magukat a lötyivel - a kivajazott formába, kanalazzunk a tetejére helyenként egy kis narancslekvárt, szurkáljunk bele csokidarabkákat, és tegyük a sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a teteje aranybarna lesz és a közepe már nem folyós.
  8. Tálalás előtt minimum 10 percig hagyjuk hűlni, a felvágott szeleteket megszórhatjuk még porcukorral is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x30x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 14912
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 22.

Ajánló

Inkább laposabb tálba fektessük a tésztát, ha túl magas, akkor nehezen sül át a közepe. Nekem most nem volt otthon csokim, de érdemes még egy keveset rátördelni a tetejére és belenyomkodni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mért hívjuk angolnak, amikor szinte a világ minden táján találunk hasonló édességet? Ki tudja, talán azért, mert ott a leggyakoribb. Egy biztos, ezt a receptet a kényszer szülte, nehéz időszakok pedig mindenhol voltak és lesznek, így a másod-, harmadnapos pékáru nem landolhat a kukába. Nem kell hozzá hét szűkös esztendő, szerintem a legtöbb háziasszony nem szeret kidobni semmit. Én is így vagyok ezzel. Ahogy recepteket böngésztem a minap, megláttam egy csodálatos, magát kínáló hatalmas tál kenyérpudingot, egyből eldöntöttem, feltöltök én is egy verziót az oldalra. Írok mellé egy pár sort, hogy mindenki eldönthesse, ő hogyan valósítaná meg a sajátját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...