Görög mazsola
Leírás
A mazsola mag nélküli aszalt csemegeszőlő. Nagyon egészséges, gazdag vasban és káliumban, de a cukortartalma is meglehetősen magas, mivel a szőlőszemek víztartalmuknak 90 %-át elveszítik a szárítás során. Görög mazsola alatt általában a korinthoszi mazsolát értjük, amelynek apró, sötét színű szemei jellegzetes, édes ízűek. Ezen kívül sokféle görög mazsola létezik, nagyobb szeműek, sárgásak stb. A görög mazsolából bort is készítenek, ez a mavrodaphne.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Görög mazsola
fehérjetartalom
3.28 g
zsírtartalom
0.136 g
szénhidráttartalom
80.02 g
víztartalom
14.9 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
101 mg
Kalcium
64 mg
Magnézium
35 mg
Nátrium
24 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.323 g
Kolin
11.1 mg
C vitamin
3.2 mg
Niacin - B3 vitamin
1.142 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3.28 g
Zsír
telített zsírsav
0.065 g
egyszeresen telített zsírsav
0.014 g
többszörösen telített zsírsav
0.057 g
ásványi anyagok
Kalcium
64 mg
Vas
0.98 mg
Magnézium
35 mg
Foszfor
101 mg
Nátrium
24 mg
Cink
0.37 mg
Réz
0.228 mg
Mangán
0.226 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
3.3 g
cukor
65.7 g
víz
14.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.008 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.191 mg
Niacin - B3 vitamin
1.142 mg
Folát
3 µg
Kolin
11.1 mg
E vitamin
0.12 mg
K vitamin
3.5 µg
C vitamin
3.2 mg
B6 vitamin
0.323 g