Görög mazsola

Görög mazsola

Leírás

A mazsola mag nélküli aszalt csemegeszőlő. Nagyon egészséges, gazdag vasban és káliumban, de a cukortartalma is meglehetősen magas, mivel a szőlőszemek víztartalmuknak 90 %-át elveszítik a szárítás során. Görög mazsola alatt általában a korinthoszi mazsolát értjük, amelynek apró, sötét színű szemei jellegzetes, édes ízűek. Ezen kívül sokféle görög mazsola létezik, nagyobb szeműek, sárgásak stb. A görög mazsolából bort is készítenek, ez a mavrodaphne.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Görög mazsola

fehérjetartalom

3.28 g

zsírtartalom

0.136 g

szénhidráttartalom

80.02 g

víztartalom

14.9 g

gramm görög mazsola?

Top ásványi anyagok

Foszfor

101 mg

Kalcium

64 mg

Magnézium

35 mg

Nátrium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.323 g

Kolin

11.1 mg

C vitamin

3.2 mg

Niacin - B3 vitamin

1.142 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.28 g

Zsír

telített zsírsav

0.065 g

egyszeresen telített zsírsav

0.014 g

többszörösen telített zsírsav

0.057 g

ásványi anyagok

Kalcium

64 mg

Vas

0.98 mg

Magnézium

35 mg

Foszfor

101 mg

Nátrium

24 mg

Cink

0.37 mg

Réz

0.228 mg

Mangán

0.226 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

3.3 g

cukor

65.7 g

víz

14.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.191 mg

Niacin - B3 vitamin

1.142 mg

Folát

3 µg

Kolin

11.1 mg

E vitamin

0.12 mg

K vitamin

3.5 µg

C vitamin

3.2 mg

B6 vitamin

0.323 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...