r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Vaníliapudingos-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7261.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük egy szitán egy tálba.
  2. Másik tálba a pudingport öntjük bele, a sót, sütőport, a cukrot, és belekeverjük a fél rúd kikapart vaníliarudat.
  3. A tojásokat kissé felverjük egy kis tálban és a túróhoz adjuk, beletesszük a szobameleg vajat, tejet és mazsolát, elkeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük.
  4. Kivajazott vagy sütőppapírral bélelt tespibe öntjük, elsimítjuk a tetejét.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az almát kimagozzuk (aki szeretné meghámozhatja), és ezt negyedeljük, vékony kis szeletekre vágva rárakjuk a massza tetejére.
  7. Sütőbe téve aranyló színűre sütjük.
  8. Kivétel után langyosra hűtjük, és ezután a hűtőbe tesszük.
  9. Amikor a puding megdermed,és szépen szeletelhetővé válik, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x16x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29690
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Ajánló

Ha édességnek készítjük el, finom fehérbort kínálhatunk mellé, - illetve egy fantasztikus gyors és zsenge zöldségleves után második fogás lehet. A tetejére sárgabarackot vagy őszibarackot szeletelhetünk, sütés előtt de akár után is.:-) Barack esetében nem kell bele mazsola.:-)) (Aki szeretné még ekkor is, természetesen készítheti vele.) Nyáron az alma lehet friss édeskésen savanykás arató alma is, télen tetszőleges, amilyet szeretünk, de a savanykásabb akkor is jobban illik hozzá. Nem jó melegen -a sütőből kivéve- szeletelni, hagyni kell langyosra hűlni, de szeletelni még ekkor sem az igazi. A hűtő szükséges, hisz itt fog pudingossá és szeletelhetővé összeállni a süti, és könnyű tálalni.:-)) Ebben a melegben kifejezetten finom főételnek, vagy köretnek egyaránt, és hidegen.:-) ...az biztos, hogy még ha van leves is előtte annyira finom, hogy keresni fogjuk a másik tepsivel.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliapudingos-túrós süti
Éva-Anyóca 350 recept

Édesanyám kapta a receptet egy barátnőjétől. Azonnal lecsaptam rá! :-D Nagyon ízlett, viszont a mi ízlésünknek megfelelően annyit változtattam, hogy kicsivel több cukrot tettem bele, és mivel nem szeretjük,  nincs benne mazsola, és a tetején nem volt alma, nem kívánta a család.:-) Mesésen finom lett a végeredmény!!! Még sokszor lesz készítve! A tipp hozzá: tetejére szeletelhetünk friss, finom, édes őszibarackot, vagy sárgabarackot is.:-)) Anyukám barátnője ezzel is ajánlotta.:-)) Legközelebb barackosan készítem. Így is ki fogom próbálni, elmondás alapján biztos finom lehet.:-)) Első alkalommal egy zöldborsós-csipetkés nyári leves után készült el második fogásnak, második alkalommal már édességnek készült. Mind a kettőnek kitűnő..-)) A tepsi mérete kicsi, így lesz szép magas a tészta. Drágává a túró és a vaníliarúd teszi, ezt az amúgy gyors, fantasztikusan finom nyári második fogást, vagy sütit. Ha nyáron készítjük el, akkor a friss őszibarack illetve sárgabarack is drágíthatja, ha nincs saját az udvarunkban, de azt ne tegyük rá sütés előtt, csak frissen adjuk mellé a tálaláskor. És időközben meg volt a harmadik alkalom, amikor elkészült, sárga és őszibarackkal vegyesen tálalva, de nem összesütve. :-)) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...