Vaníliapudingos-túrós süti
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1815.3 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 204 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.7 g
Zsír
-
Összesen 140.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7261.1 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1606 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2025 mg
-
Nátrium 1072 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.5 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 816.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 835 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót áttörjük egy szitán egy tálba.
- Másik tálba a pudingport öntjük bele, a sót, sütőport, a cukrot, és belekeverjük a fél rúd kikapart vaníliarudat.
- A tojásokat kissé felverjük egy kis tálban és a túróhoz adjuk, beletesszük a szobameleg vajat, tejet és mazsolát, elkeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük.
- Kivajazott vagy sütőppapírral bélelt tespibe öntjük, elsimítjuk a tetejét.
- A sütőt előmelegítjük.
- Az almát kimagozzuk (aki szeretné meghámozhatja), és ezt negyedeljük, vékony kis szeletekre vágva rárakjuk a massza tetejére.
- Sütőbe téve aranyló színűre sütjük.
- Kivétel után langyosra hűtjük, és ezután a hűtőbe tesszük.
- Amikor a puding megdermed,és szépen szeletelhetővé válik, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x16x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 29690
- Feltöltés dátuma: 2012. július 10.
Ajánló
Ha édességnek készítjük el, finom fehérbort kínálhatunk mellé, - illetve egy fantasztikus gyors és zsenge zöldségleves után második fogás lehet. A tetejére sárgabarackot vagy őszibarackot szeletelhetünk, sütés előtt de akár után is.:-) Barack esetében nem kell bele mazsola.:-)) (Aki szeretné még ekkor is, természetesen készítheti vele.) Nyáron az alma lehet friss édeskésen savanykás arató alma is, télen tetszőleges, amilyet szeretünk, de a savanykásabb akkor is jobban illik hozzá. Nem jó melegen -a sütőből kivéve- szeletelni, hagyni kell langyosra hűlni, de szeletelni még ekkor sem az igazi. A hűtő szükséges, hisz itt fog pudingossá és szeletelhetővé összeállni a süti, és könnyű tálalni.:-)) Ebben a melegben kifejezetten finom főételnek, vagy köretnek egyaránt, és hidegen.:-) ...az biztos, hogy még ha van leves is előtte annyira finom, hogy keresni fogjuk a másik tepsivel.:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Édesanyám kapta a receptet egy barátnőjétől. Azonnal lecsaptam rá! :-D Nagyon ízlett, viszont a mi ízlésünknek megfelelően annyit változtattam, hogy kicsivel több cukrot tettem bele, és mivel nem szeretjük, nincs benne mazsola, és a tetején nem volt alma, nem kívánta a család.:-) Mesésen finom lett a végeredmény!!! Még sokszor lesz készítve! A tipp hozzá: tetejére szeletelhetünk friss, finom, édes őszibarackot, vagy sárgabarackot is.:-)) Anyukám barátnője ezzel is ajánlotta.:-)) Legközelebb barackosan készítem. Így is ki fogom próbálni, elmondás alapján biztos finom lehet.:-)) Első alkalommal egy zöldborsós-csipetkés nyári leves után készült el második fogásnak, második alkalommal már édességnek készült. Mind a kettőnek kitűnő..-)) A tepsi mérete kicsi, így lesz szép magas a tészta. Drágává a túró és a vaníliarúd teszi, ezt az amúgy gyors, fantasztikusan finom nyári második fogást, vagy sütit. Ha nyáron készítjük el, akkor a friss őszibarack illetve sárgabarack is drágíthatja, ha nincs saját az udvarunkban, de azt ne tegyük rá sütés előtt, csak frissen adjuk mellé a tálaláskor. És időközben meg volt a harmadik alkalom, amikor elkészült, sárga és őszibarackkal vegyesen tálalva, de nem összesütve. :-)) Jó étvágyat kívánok hozzá!