r
Nosalty Logó

Stifado

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Stifado
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    6376 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1945 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    38258 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 2267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst megtisztítjuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. (Eredetileg 5 cm-es kockákra vágják, mi jobban szeretjük kisebb falatokban). Ezután kissé besózzuk a húst.
  2. Egy serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, forrósítsuk fel, és a marhahúskockákat pírítsuk meg egyenletesen minden oldalukon, és mikor barna, szedjük ki egy tálba.
  3. Az olajba beleszórjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, megdinszteljük. Erre rárakjuk a paradicsomsűrítményt, és 2-3 percig sütjük, kavargatva.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a narancslevet, a vörösbort, a borecetet, a paradicsomlé felét, valamint a fűszereket: a fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, rozmaringot, a nádcukrot. (A sót és borsot majd később, mivel a hús be van sózva, ezért csak kóstolás után érdemes majd újból sózni.) Főzzük nagyobb lángon, kevergetve, kb 5 percig a szószt, hogy az alkohol elillanjon.
  5. Amint kész, legkisebbre állítjuk a lángot, belekavarjuk a marhahúst, hozzáöntünk kb. 0,5 dl vizet. Lefedjük és főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Ez akár 1,5-2 órát is igénybe vehet hústól függően. Menet közben a maradék vizet, és paradicsomlevet felváltva, kis adagonként adagoljuk hozzá, hogy ne kapjon le, és időnként kavarjuk is meg.
  6. Amikor a hús már elég puha lett, egy serpenyőben, forró olívaolajon a gyöngyhagymákat megpirítjuk, hogy egy kissé színt kapjanak mind két oldalukon.
  7. Amint megpirultak a gyönygyhagymák, hozzáadjuk a húshoz, a mazsolával együtt, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és főzzük további 15 percig.
  8. Amint kész, főtt zabszemtésztával, vagy főtt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 66923
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Ajánló

Figyeljünk oda, hogy a Stifado-t a legalacsonyabb lángon főzzük, lassan, türelmesen, inkább több időt rászánva, és időnként óvatosan kavargatva. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából elég nagy rajongói vagyunk mind Görögországnak, mind a görög konyhának, s mindig igyekszünk megfigyelni, hol, milyen ételeket készítenek és igyekszünk mindent végig is kóstolni. Ezt az ételt is rendszeresen kértük, s most itthon is szívesen készítjük, mert jól esik egy kis változatosság az étrendben, s ezek a fűszerek mindig sikerrel melegítik fel az ember lelkét még így télvíz idején is. A Stifado-t tájegységenként más-más fűszerekkel készítik, van ahol bográcsban, van ahol sütőben, valamint különböző húsokat használnak hozzá: kecske, vadkecske, vaddisznó, nyúl és marha a leggyakoribb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...