- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
167g marhalábszár213 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
42g gyöngyhagyma15 kcal
-
11 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
4 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
67g víz0 kcal
-
17g száraz vörösbor14 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
-
17g görög mazsola50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
250g gyöngyhagyma91 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
26 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
400g víz0 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
100g görög mazsola301 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
34.3g marhalábszár44 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.6g gyöngyhagyma3 kcal
-
13.7g konzerv paradicsom2 kcal
-
6.2g narancslé3 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.9g paradicsomlé1 kcal
-
13.7g víz0 kcal
-
3.4g száraz vörösbor3 kcal
-
0.2g vörösborecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.2g rozmaring2 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
-
3.4g görög mazsola10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 393.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 6376 micro
-
Lut-zea 114 micro
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 234.3 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4562 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2454 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.4 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2362.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1945 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 38258 micro
-
Lut-zea 684 micro
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1312 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
400 g konzerv paradicsom
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 ek sűrített paradicsom
-
2 dl paradicsomlé
-
4 dl víz
-
1 dl száraz vörösbor
-
1 ek vörösborecet
-
2 db babérlevél
-
4 db szegfűszeg
-
2 teáskanál nádcukor
-
10 dkg görög mazsola
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A marhahúst megtisztítjuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. (Eredetileg 5 cm-es kockákra vágják, mi jobban szeretjük kisebb falatokban). Ezután kissé besózzuk a húst.
- Egy serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, forrósítsuk fel, és a marhahúskockákat pírítsuk meg egyenletesen minden oldalukon, és mikor barna, szedjük ki egy tálba.
- Az olajba beleszórjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, megdinszteljük. Erre rárakjuk a paradicsomsűrítményt, és 2-3 percig sütjük, kavargatva.
- Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a narancslevet, a vörösbort, a borecetet, a paradicsomlé felét, valamint a fűszereket: a fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, rozmaringot, a nádcukrot. (A sót és borsot majd később, mivel a hús be van sózva, ezért csak kóstolás után érdemes majd újból sózni.) Főzzük nagyobb lángon, kevergetve, kb 5 percig a szószt, hogy az alkohol elillanjon.
- Amint kész, legkisebbre állítjuk a lángot, belekavarjuk a marhahúst, hozzáöntünk kb. 0,5 dl vizet. Lefedjük és főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Ez akár 1,5-2 órát is igénybe vehet hústól függően. Menet közben a maradék vizet, és paradicsomlevet felváltva, kis adagonként adagoljuk hozzá, hogy ne kapjon le, és időnként kavarjuk is meg.
- Amikor a hús már elég puha lett, egy serpenyőben, forró olívaolajon a gyöngyhagymákat megpirítjuk, hogy egy kissé színt kapjanak mind két oldalukon.
- Amint megpirultak a gyönygyhagymák, hozzáadjuk a húshoz, a mazsolával együtt, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és főzzük további 15 percig.
- Amint kész, főtt zabszemtésztával, vagy főtt rizzsel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 66923
- Feltöltés dátuma: 2010. február 19.
Ajánló
Figyeljünk oda, hogy a Stifado-t a legalacsonyabb lángon főzzük, lassan, türelmesen, inkább több időt rászánva, és időnként óvatosan kavargatva. pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából elég nagy rajongói vagyunk mind Görögországnak, mind a görög konyhának, s mindig igyekszünk megfigyelni, hol, milyen ételeket készítenek és igyekszünk mindent végig is kóstolni. Ezt az ételt is rendszeresen kértük, s most itthon is szívesen készítjük, mert jól esik egy kis változatosság az étrendben, s ezek a fűszerek mindig sikerrel melegítik fel az ember lelkét még így télvíz idején is. A Stifado-t tájegységenként más-más fűszerekkel készítik, van ahol bográcsban, van ahol sütőben, valamint különböző húsokat használnak hozzá: kecske, vadkecske, vaddisznó, nyúl és marha a leggyakoribb.