r
Nosalty Logó

Görög kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Görög kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 4467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat tegyük egy nagy dagasztótálba. A közepébe egy mélyedést nyomunk, és abba tesszük bele az olvasztott vajat, a meleg tejet és a felvert tojásokat. Ezt jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá óvatosan a kandírozott gyümölcshéjakat, és dagasszuk simára.
  2. Ezt követőn meleg helyen kelesszük, amíg kétszeresére nem dagad.
  3. A tésztát kelés után meglisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. A tésztát három részre kell osztani, és mindegyikből sodorjunk hosszú hengereket. Az így kapott csíkokat könnyedén összetudjuk fonni.
  4. A kalácsunkat egy sütőpapírral bélelt formába tesszük, és hagyjuk még egyszer megkelni.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 723
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Ajánló

A kihűlt kalácsunkat cukormázzal is díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Imádom Görögországot és az ottani ételeket is, így elhatároztam, hogy húsvétra a hagyományos fonott kalács helyett tsourekit fogok készíteni, szerintem megérte. Igaz a fonás még nem tökéletes, de idővel ez is alakulni fog. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...