Görög kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
700g finomliszt2548 kcal
-
14g élesztő15 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
10g tej6 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g görög mazsola151 kcal
-
64 kcal
-
64 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
4467
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
59.6g finomliszt217 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
4.3g mandula25 kcal
-
4.3g görög mazsola13 kcal
-
5 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
379
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.5 g
Zsír
-
Összesen 144.3 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1318 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 695.3 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 203.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1010 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
4467
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg finomliszt
-
7.5 dkg porcukor
-
5 dkg görög mazsola
-
2 dkg kandírozott narancshéj
-
2 dkg kandírozott citromhéj
-
3 kávéskanál fahéj
-
1 késhegynyi só
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat tegyük egy nagy dagasztótálba. A közepébe egy mélyedést nyomunk, és abba tesszük bele az olvasztott vajat, a meleg tejet és a felvert tojásokat. Ezt jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá óvatosan a kandírozott gyümölcshéjakat, és dagasszuk simára.
- Ezt követőn meleg helyen kelesszük, amíg kétszeresére nem dagad.
- A tésztát kelés után meglisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. A tésztát három részre kell osztani, és mindegyikből sodorjunk hosszú hengereket. Az így kapott csíkokat könnyedén összetudjuk fonni.
- A kalácsunkat egy sütőpapírral bélelt formába tesszük, és hagyjuk még egyszer megkelni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 723
- Feltöltés dátuma: 2014. június 22.
Ajánló
A kihűlt kalácsunkat cukormázzal is díszíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
La fée de cuisine
122 recept
Imádom Görögországot és az ottani ételeket is, így elhatároztam, hogy húsvétra a hagyományos fonott kalács helyett tsourekit fogok készíteni, szerintem megérte. Igaz a fonás még nem tökéletes, de idővel ez is alakulni fog. :)