Narancsos-aszalt gyümölcsös tekercs őzgerincben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
14 kcal
-
70 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
25 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
1g cointreau3 kcal
Töltelék
-
20 kcal
-
8g vörösáfonya4 kcal
-
7g datolya17 kcal
-
75g füge55 kcal
-
20 kcal
-
25 kcal
Narancsszirup a tetejére
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
169 kcal
-
250g tönkölybúza liszt845 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g gyümölcscukor294 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
16g cointreau37 kcal
Töltelék
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
80g datolya203 kcal
-
900g füge659 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g görög mazsola301 kcal
Narancsszirup a tetejére
Összesen
4713
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
8 kcal
-
11.2g tönkölybúza liszt38 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
3.6g gyümölcscukor13 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0.7g cointreau2 kcal
Töltelék
-
4.5g aszalt sárgabarack11 kcal
-
4.5g vörösáfonya2 kcal
-
3.6g datolya9 kcal
-
40.4g füge30 kcal
-
4.5g aszalt szilva11 kcal
-
4.5g görög mazsola13 kcal
Narancsszirup a tetejére
Összesen
212
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 162.3 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3491.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 685 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 729 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 800.8 g
-
Cukor 509 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 1132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1606 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 1285 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 3695 micro
-
β-crypt 297 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
4713
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg tönkölybúza liszt
-
18 dkg vaj
-
1 db tojás
-
8 dkg gyümölcscukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 teáskanál kardamom
-
2 ek cointreau
Töltelék
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
10 dkg aszalt szilva
-
10 dkg görög mazsola
Narancsszirup a tetejére
Elkészítés
Tészta
- A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de lehet egy egész éjszakára is.
- A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
Töltelék
- Az aszalt gyümölcsöket hasonló méretűre vágjuk.
- Ha nem eszik belőle gyerek, azt is meglocsolhatjuk egy kis Cointreau-val.
- A gyümölcsöket egyenletesen elterítjük a tésztán. Két oldalán 2-2 cm-t behajtjuk, hogy amikor majd feltekerjük, ne potyogjon ki a gyümölcs. Ezek után feltekerjük a tésztát.
- Vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába téve, 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Rácsra téve hűtjük.
Narancsszirup a tetejére
- A narancs kicsavart levét, a likőrt és a porcukrot elkeverjük, és meglocsoljuk vele a hűlő tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x15
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4273
- Feltöltés dátuma: 2014. január 04.
Ajánló
Másnapra jól összeérnek az ízek. Érdemes addig várni a fogyasztásával, mert sokkal élvezetesebb lesz egy kis pihenés után.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Narancsos kekszet szerettem volna sütni. Már bent ült a tészta fél napot a hűtőmben, mikor rájöttem, hogy nincs kedvem tésztát szabni, így gyorsan tekercset készítettem belőle.