r
Nosalty Logó

Ananászos-almás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ananászos-almás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.9 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    607 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14861 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban az almát, ananászt, répát, tojások sárgáját, olajat, fűszereket, cukrot összekeverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával összeszitált lisztet, a diót, mazsolát, végül pedig a tojásfehérjehabot.
  3. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megkenjük vajjal, ebbe töltjük a tésztát.
  4. 160 C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőbe tesszük, majd 5 perc múlva 150 C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, így sütjük még további 45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6097
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos-almás répatorta
Évi néni 1830 recept

Még soha nem készítettem répatortát. Annyiféle változatát olvastam, hogy már beleszédültem. Ezek keverékéből kreáltam az enyémet, gondolván milyen hasznos egy kis répa, meg egy kis zsírégető ananász, csak az a fránya cukor ne lenne ott. Persze lehet nyírfacukrot, xilitet is használni. Ráadásul ez olyan nagy mennyiség, hogy a fél kerület jól lakna vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...