r
Nosalty Logó

Húsgolyók harisszaszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Húsgolyók harisszaszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harissához

A húsgolyókhoz

Összesen 1184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harissához

A húsgolyókhoz

Összesen 2367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harissához

A húsgolyókhoz

Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5831.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    3927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    3097 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    29713 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11662.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    7854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    6195 micro
  • β-crypt
    1038 micro
  • Likopin
    59426 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 2367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    3314 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A harissához

A húsgolyókhoz

Elkészítés

A harissához

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, és tegyük rá a kápia paprikát, majd süssük 12-15 percig, amíg kívül már kezd feketedni. Ha elkészült, tegyük egy edénybe, fedjük le, és hagyjuk állni 5-6 percig. Ezalatt a gőztől összeesik, és a paprika húsa elválik a héjától. Ezután pucoljuk meg, csumázzuk ki, majd pakoljuk félre.
  2. A fűszerköményt, a római köményt, a koriandermagot és a fekete borsot dobjuk száraz serpenyőbe, és nagy lángon pirítsuk 2-3 percig, amíg illatozni nem kezd. Tegyük át egy mozsárba, és őröljük meg.
  3. Tegyük késes betétű robotgépbe a chilit, a sült paprikát, a megőrölt fűszereket, a pirospaprikát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. Reszeljük hozzá a citrom héját, aprítsuk fel a mentát, és ezt is adjuk hozzá. Dobjuk bele a szárított paradicsomot, ízesítsük kevés sóval, és adjuk hozzá az olajat is, majd az egészet turmixoljuk simára.

A húsgolyókhoz

  1. A kolbászhúst nyomkodjuk ki egy tálba. Üssünk hozzá egy tojást, és szórjuk meg kevés zsemlemorzsával, majd kézzel dolgozzuk össze, végül gyúrjunk belőle pingponglabda nagyságú golyókat. (Ha darált bárányhússal dolgozunk, akkor sózzuk-borsozzuk.)
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a húsgolyókat. Ha minden oldaluk szép arany színű, akkor szedjük ki őket, és pakoljuk félre.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a felaprított vöröshagymát, és adjunk hozzá még egy kevés olajat, ha szükséges. Pirítsuk 5-6 percig, majd öntsük hozzá a darabolt paradicsomot és pürét is, valamint ízlés szerint a korábban készített harissából is kanalazzunk bele.
  4. Főzzük 10 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik, majd tegyük vissza a golyókat, és további 6-7 percig főzzük a mártásban, amíg teljesen át nem sülnek.
  5. Friss, aprított korianderrel, mentával és morzsolt feta sajttal tálaljuk. Köretnek pedig mehet hozzá kuszkusz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3873
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A harissa, az észak-afrikai konyhák fűszeres, fokhagymás és kellemesen csípős chilipasztája, amellyel az autentikus ételek mellett számtalan más fogást is egy csapásra életre kelthetünk. Akkor sem kell aggódni, ha éppen nem lapul egy üveggel a kamrapolcon, hiszen egyszerűen elkészíthetjük mi magunk is.

Hozzávalók

A harissához

A húsgolyókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...