r
Nosalty Logó

Hagyományőrző flódni Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Hagyományőrző flódni Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Szilvalekváros töltelék + tetejére

Összesen 1402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Szilvalekváros töltelék + tetejére

Összesen 8409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Szilvalekváros töltelék + tetejére

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    404.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8936.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    3509 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1249 mg
  • Foszfor
    3616 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1080.3 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1703 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 8409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Szilvalekváros töltelék + tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az átszitált lisztet összeforgatjuk a sóval és a porcukorral, majd a fagyos, felkockázott vajjal összemorzsoljuk.
  2. Ezután összedolgozzuk a tojások sárgájával, élesztővel és a borral, rugalmas tésztát kell kapnunk, majd hidegre tesszük.

Máktöltelék

  1. Egy edénybe kimérjük a vizet, bort, cukrot, reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd a tűzre téve jól kiforraljuk, a tűzről levéve a mákra öntjük, és összekeverjük vele, ezután hűlni hagyjuk.

Diótöltelék

  1. A mákos tölteléknél leírtak szerint készül.

Almatöltelék

  1. A hámozott almát nagy lyukú reszelőn megszeljük, jól kinyomkodjuk a levét.
  2. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlét és a bort, elkeverjük, majd a tűzre téve addig pároljuk, amíg elfő a leve. Végül hűlni hagyjuk.

Szilvalekváros töltelék + tetejére

  1. Sütőpapírral kibélelünk egy 25x25 cm-es, magasabb falú tepsit. A tésztát öt felé mérjük, én méretre szabott sütőpapíron nyújtottam, így könnyebb a tepsibe helyezni is.
  2. Az első tésztalappal kibéleljük a tepsit, erre rákenjük a diós tölteléket, majd a következő lappal beborítjuk, erre jön a mákos töltelék, ismét egy tésztalap következik, erre az almás töltelék és újabb tésztalap kerül, majd megkenjük sűrű szilvalekvárral, végül az utolsó lappal befedjük.
  3. Ezután elkeverünk egy tojássárgáját egy teáskanál tejjel, majd lekenjük vele a tészta tetejét, hústűvel megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 60 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve megvárjuk, míg teljesen kihűl. Tipp: én levehető oldalú tepsit használtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 51596
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományőrző flódni Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon régóta szemezgettem ezzel a süteménnyel, nálunk a család egyik kedvence lett. Igazi ünnepi sütemény!

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Almatöltelék

Szilvalekváros töltelék + tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...