Gyümölcssaláta-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
séfike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
42g tej23 kcal
-
187 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
29 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
41 kcal
-
48g ananászkonzerv29 kcal
-
33g kivi15 kcal
-
8g kékszőlő5 kcal
-
0 kcal
Bevonat
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
47 kcal
-
8g tejpor37 kcal
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
2247 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
343 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
690g őszibarack konzerv497 kcal
-
580g ananászkonzerv348 kcal
-
400g kivi185 kcal
-
90g kékszőlő60 kcal
-
10g piros ribizli5 kcal
Bevonat
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
562 kcal
-
90g tejpor446 kcal
Összesen
10726
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
6g tojás8 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krém
-
9.1g tej5 kcal
-
12.7g sűrített tej (cukrozott)41 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1.6g kukoricakeményítő6 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
12.5g őszibarack konzerv9 kcal
-
10.5g ananászkonzerv6 kcal
-
7.3g kivi3 kcal
-
1.6g kékszőlő1 kcal
-
0.2g piros ribizli0 kcal
Bevonat
-
9.1g növényi tejszín23 kcal
-
10 kcal
-
1.6g tejpor8 kcal
Összesen
194
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1333.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 189.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.8 g
Zsír
-
Összesen 353.1 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2999 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16004 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 412 mg
-
Kálcium 5510 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 5852 mg
-
Nátrium 3566 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1696.7 g
-
Cukor 1304 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2606 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 616 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 2876 mg
-
Retinol - A vitamin: 2324 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 3064 micro
-
β-crypt 655 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3494 micro
Összesen
10726
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
2 bögre cukor
-
2 bögre finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
500 ml tej
-
6 db tojássárgája
-
6 evőkanál kukoricakeményítő
-
3 púpozott ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 közepes db kivi
-
0.5 közepes db kékszőlő
Bevonat
-
500 ml növényi tejszín
-
90 g tejpor
Elkészítés
Tészta
- Egy nagy tálba feltörjük a 6 tojást, és felverjük mixerrel. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük a tojás felhabzásáig. Hozzáadjuk a lisztet, és kanállal csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a langyos vizet, és elkeverjük. Végül belekeverjük a sütőport. Beleöntjük a masszát a kizsírozott- lisztezett tortaformába, és megsütjük.
- Miután aranybarnára sült, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk.
Krém
- Egy nagy fazékban a tej felét odatesszük melegedni a citrom héjának egy nagyobb darabjával. A héjat nem reszeljük! A kondenzált tejet egy tálba öntjük, és belekeverjük a felkavart tojássárgákat. Egy másik tálban a tej másik felét keverjük össze csomómentesre a kukoricakeményítővel. A tojássárgás keveréket a meleg, de még nem fővő tejhez adjuk, a citromhéjdarabot kivesszük. A keveréket nagyobb lángon összefőzzük, majd hozzáöntjük a keményítős-tejes keveréket és a kevés cukrot. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. A masszát lehűtjük, és néha-néha belekavarunk közben. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vanília esszenciát. Mikor a krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, és egy órát állni hagyjuk. (A krém alig lesz édes, de nem is kell az legyen, hisz a szirupos piskóta, a konzerv gyümölcsök és a bevonat mind elég édes.)
- Amíg a krém áll, megkezdjük a gyümölcskonzerveket vagy kompótokat, és kiöntjük egy szűrőbe, hogy a levük lecsepegjen. A formát, amiben a tésztát sütöttük, teljesen kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia a forma külső oldalán is lelógjon. Ezután beleteszünk egy tésztalapot. Az ananász cukros levével meglocsoljuk a lapot. Erre jön a lehűlt krém fele, jó vastagon. A krém tetejére jönnek a gyümölcsök, szintén jó bő mennyiségben. Erre kerül egy újabb tésztalap, meglocsolva cukros lével, a maradék krém, és újból gyümölcsök. Az utolsó lappal befedjük a tortát, és még erre is kerül ananászlé. Átlátszó fóliával lefedjük, a tortát jó szorosan, és hideg helyen néhány órára állni hagyjuk.
Bevonat
- A cukrozott tejszínhabot felverjük. Félig felvert állapotban hozzáöntjük fokozatosan a sűrített tejet és a tejport. Addig verjük, amíg sűrű állagot nem kapunk.
- A tortát kivesszük a hidegből, levesszük a fóliát, és rátesszük a tálaló tálcát, majd ezzel együtt a tortaformát mindenestől megfordítjuk, és így a tálra fog kerülni a torta. A formát a fólia miatt könnyedén leemeljük, és végül a fóliákat is eltávolítjuk. A bevonatot elkenjük a torta tetején, és ha akarjuk, akkor az oldalát is bevonhatjuk vele. Gyümölcsökkel jó dúsan, körkörösen díszítjük.
- A tálalásig végig hideg helyen (lehetőleg hűtőben) tartjuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3315
- Feltöltés dátuma: 2018. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
séfike
6 recept
Nagyon finom, gazdag, mutatós torta, tökéletes választás bármilyen alkalomhoz.