r
Nosalty Logó

Gyümölcssaláta-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
séfike
Gyümölcssaláta-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 10726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16004 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    5510 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    5852 mg
  • Nátrium
    3566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cukor
    1304 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    616 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    2876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3064 micro
  • β-crypt
    655 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3494 micro
Összesen 10726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálba feltörjük a 6 tojást, és felverjük mixerrel. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük a tojás felhabzásáig. Hozzáadjuk a lisztet, és kanállal csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a langyos vizet, és elkeverjük. Végül belekeverjük a sütőport. Beleöntjük a masszát a kizsírozott- lisztezett tortaformába, és megsütjük.
  2. Miután aranybarnára sült, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk.

Krém

  1. Egy nagy fazékban a tej felét odatesszük melegedni a citrom héjának egy nagyobb darabjával. A héjat nem reszeljük! A kondenzált tejet egy tálba öntjük, és belekeverjük a felkavart tojássárgákat. Egy másik tálban a tej másik felét keverjük össze csomómentesre a kukoricakeményítővel. A tojássárgás keveréket a meleg, de még nem fővő tejhez adjuk, a citromhéjdarabot kivesszük. A keveréket nagyobb lángon összefőzzük, majd hozzáöntjük a keményítős-tejes keveréket és a kevés cukrot. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. A masszát lehűtjük, és néha-néha belekavarunk közben. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vanília esszenciát. Mikor a krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, és egy órát állni hagyjuk. (A krém alig lesz édes, de nem is kell az legyen, hisz a szirupos piskóta, a konzerv gyümölcsök és a bevonat mind elég édes.)
  2. Amíg a krém áll, megkezdjük a gyümölcskonzerveket vagy kompótokat, és kiöntjük egy szűrőbe, hogy a levük lecsepegjen. A formát, amiben a tésztát sütöttük, teljesen kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia a forma külső oldalán is lelógjon. Ezután beleteszünk egy tésztalapot. Az ananász cukros levével meglocsoljuk a lapot. Erre jön a lehűlt krém fele, jó vastagon. A krém tetejére jönnek a gyümölcsök, szintén jó bő mennyiségben. Erre kerül egy újabb tésztalap, meglocsolva cukros lével, a maradék krém, és újból gyümölcsök. Az utolsó lappal befedjük a tortát, és még erre is kerül ananászlé. Átlátszó fóliával lefedjük, a tortát jó szorosan, és hideg helyen néhány órára állni hagyjuk.

Bevonat

  1. A cukrozott tejszínhabot felverjük. Félig felvert állapotban hozzáöntjük fokozatosan a sűrített tejet és a tejport. Addig verjük, amíg sűrű állagot nem kapunk.
  2. A tortát kivesszük a hidegből, levesszük a fóliát, és rátesszük a tálaló tálcát, majd ezzel együtt a tortaformát mindenestől megfordítjuk, és így a tálra fog kerülni a torta. A formát a fólia miatt könnyedén leemeljük, és végül a fóliákat is eltávolítjuk. A bevonatot elkenjük a torta tetején, és ha akarjuk, akkor az oldalát is bevonhatjuk vele. Gyümölcsökkel jó dúsan, körkörösen díszítjük.
  3. A tálalásig végig hideg helyen (lehetőleg hűtőben) tartjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3306
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcssaláta-torta
séfike 6 recept

Nagyon finom, gazdag, mutatós torta, tökéletes választás bármilyen alkalomhoz.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...