r
Nosalty Logó

Gyümölcssaláta-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
séfike
Gyümölcssaláta-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 10726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16004 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    5510 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    5852 mg
  • Nátrium
    3566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cukor
    1304 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    616 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    2876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3064 micro
  • β-crypt
    655 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3494 micro
Összesen 10726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálba feltörjük a 6 tojást, és felverjük mixerrel. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük a tojás felhabzásáig. Hozzáadjuk a lisztet, és kanállal csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a langyos vizet, és elkeverjük. Végül belekeverjük a sütőport. Beleöntjük a masszát a kizsírozott- lisztezett tortaformába, és megsütjük.
  2. Miután aranybarnára sült, hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kivesszük a formából, és három szeletre vágjuk.

Krém

  1. Egy nagy fazékban a tej felét odatesszük melegedni a citrom héjának egy nagyobb darabjával. A héjat nem reszeljük! A kondenzált tejet egy tálba öntjük, és belekeverjük a felkavart tojássárgákat. Egy másik tálban a tej másik felét keverjük össze csomómentesre a kukoricakeményítővel. A tojássárgás keveréket a meleg, de még nem fővő tejhez adjuk, a citromhéjdarabot kivesszük. A keveréket nagyobb lángon összefőzzük, majd hozzáöntjük a keményítős-tejes keveréket és a kevés cukrot. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. A masszát lehűtjük, és néha-néha belekavarunk közben. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vanília esszenciát. Mikor a krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, és egy órát állni hagyjuk. (A krém alig lesz édes, de nem is kell az legyen, hisz a szirupos piskóta, a konzerv gyümölcsök és a bevonat mind elég édes.)
  2. Amíg a krém áll, megkezdjük a gyümölcskonzerveket vagy kompótokat, és kiöntjük egy szűrőbe, hogy a levük lecsepegjen. A formát, amiben a tésztát sütöttük, teljesen kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia a forma külső oldalán is lelógjon. Ezután beleteszünk egy tésztalapot. Az ananász cukros levével meglocsoljuk a lapot. Erre jön a lehűlt krém fele, jó vastagon. A krém tetejére jönnek a gyümölcsök, szintén jó bő mennyiségben. Erre kerül egy újabb tésztalap, meglocsolva cukros lével, a maradék krém, és újból gyümölcsök. Az utolsó lappal befedjük a tortát, és még erre is kerül ananászlé. Átlátszó fóliával lefedjük, a tortát jó szorosan, és hideg helyen néhány órára állni hagyjuk.

Bevonat

  1. A cukrozott tejszínhabot felverjük. Félig felvert állapotban hozzáöntjük fokozatosan a sűrített tejet és a tejport. Addig verjük, amíg sűrű állagot nem kapunk.
  2. A tortát kivesszük a hidegből, levesszük a fóliát, és rátesszük a tálaló tálcát, majd ezzel együtt a tortaformát mindenestől megfordítjuk, és így a tálra fog kerülni a torta. A formát a fólia miatt könnyedén leemeljük, és végül a fóliákat is eltávolítjuk. A bevonatot elkenjük a torta tetején, és ha akarjuk, akkor az oldalát is bevonhatjuk vele. Gyümölcsökkel jó dúsan, körkörösen díszítjük.
  3. A tálalásig végig hideg helyen (lehetőleg hűtőben) tartjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3303
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcssaláta-torta
séfike 6 recept

Nagyon finom, gazdag, mutatós torta, tökéletes választás bármilyen alkalomhoz.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk