Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal + rák
-
150g hal86 kcal
-
50g királyrák42 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g méz16 kcal
-
41 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A salsahoz
-
100g vajbab31 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
6 kcal
-
21 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
Összesen
556
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal + rák
-
600g hal346 kcal
-
200g királyrák168 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g chiliszósz2 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
21g méz64 kcal
-
163 kcal
-
15g barbecue szósz26 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A salsahoz
-
400g vajbab124 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
25 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
Összesen
2224
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal + rák
-
21.5g hal12 kcal
-
7.2g királyrák6 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.4g chiliszósz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g méz2 kcal
-
2.3g szárított paradicsom6 kcal
-
0.5g barbecue szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A salsahoz
-
14.3g vajbab4 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.9g koktélparadicsom1 kcal
-
1 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
Összesen
79
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1503.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 449.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 921 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 15466 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
556
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.3 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6014.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 2107 mg
-
Nátrium 2234 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1799.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 428 mg
-
D vitamin: 446 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 608 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 3684 micro
-
β-crypt 464 micro
-
Likopin 61864 micro
-
Lut-zea 1237 micro
Összesen
2224
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2219 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Hal + rák
-
200 g királyrák
-
5 ek finomliszt
-
2 teáskanál chiliszósz
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál méz
-
3 teáskanál barbecue szósz
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A salsahoz
-
400 g vajbab
-
100 g sűrített paradicsom
-
2 szál rozmaring
-
3 szál kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek barna cukor
-
só ízlés szerint
A burgonyához
Elkészítés
Hal + rák
- A krumplikat megtisztítjuk, rajtahagyjuk a héját, és ék formára vágjuk őket, majd feltesszük egy edényben főni kb. 15 percre. Csak félig kell megfőznünk, mert még a sütőben fűszerezve tovább fog puhulni.
- A salsa összetevőit, kivéve a babot egy kis olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd párat rottyantunk rajta, mielőtt hozzáadjuk a babokat. Kicsit összemelegítjük, lehúzzuk a tűzről, félretesszük.
- A krumpliról a vizet leöntjük. Az olívaolajat a fűszerkeverékkel elkeverjük, a krumplikat belerakjuk egy tepsibe, és eloszlatjuk rajta a fűszeres olajat, hogy mindenhol befedje. Betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre 180 fokra.
- Ha mirelit halat és rákot vásároltunk, akkor előbb hagyjuk kiolvadni. Tegyük meleg vízbe, úgy pár perc alatt kienged.
- Addig egy turmixgépben a paradicsomokat (1 tk olajjal együtt) és a fokhagymát pépesre turmixoljuk.
- Tegyük ki egy tálba, adjuk hozzá a chillit, barbecue szószt és a mézet, és keverjük össze, tegyük félre.
- A felengedett halszeleteket vágjuk kb. 2-3 ujjnyi széles csíkokra. Itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlővel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd a lisztben forgassuk meg. A rákokról is itassuk fel a nedvességet, és ugyanazt tegyük vele, mint a halakkal.
- Egy grillserpenyőben olívaolajat hevítünk, amiben a halak és a rákok mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy megkeményedett halvány barna kéreg nem lesz rajtuk. Kb. 2-3 perc oldalanként.
- Konyhai papírtörlőre óvatosan kiemeljük őket, és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat a papír.
- Ezután az összeset megkenjük a már előre leturmixolt chillis szósszal.
- Újra egy kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben, amibe visszahelyezzük a bekent halfiléket és rákokat, és addig grillezzük, amíg szép piros ropogós külsőt kap.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2951
- Feltöltés dátuma: 2013. május 31.
Ajánló
Annak, aki diétázik, friss salátával ajánlom, de babos salsával, ropogós-fűszeres újburgonyával a tuti.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Aki szereti a pikáns ízeket, annak ez garantáltan ízleni fog. Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az időráfordítást. Ezzel a grillezési módszerrel a lisztes kéreg bezárja a halrostokat, amitől istenien omlós lesz belül, miközben kívülről ropogós mázat kapnak a halak. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, mert akkor kesernyés íze lesz.