Barbecue szósz
Leírás
A barbecue a húsok szabadban, faszénparázson történő sütését, grillezését jelenti. Az így elkészített húsokhoz használt szósz a barbecue szósz. Általában paradicsompüréből, vörös- és fokhagymából, zöldfűszerekből, valamilyen olajjal vagy zsiradékkal, esetleg chilipaprikával, worcestershire-szósszal, borssal, cukorral készül, de sokféle variációja létezik. Barbecue szószt nem csak a grillezett húsokhoz, hanem rántott ételekhez, vagy pizzaszószként is használhatunk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Barbecue szósz
fehérjetartalom
0.82 g
zsírtartalom
0.228 g
szénhidráttartalom
40.77 g
víztartalom
54.71 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
1027 mg
Kalcium
33 mg
Foszfor
20 mg
Magnézium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.075 g
Kolin
7.1 mg
Likopin
4550 µg
E vitamin
0.8 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.82 g
Zsír
telített zsírsav
0.045 g
egyszeresen telített zsírsav
0.082 g
többszörösen telített zsírsav
0.101 g
ásványi anyagok
Kalcium
33 mg
Vas
0.64 mg
Magnézium
13 mg
Foszfor
20 mg
Nátrium
1027 mg
Cink
0.17 mg
Réz
0.072 mg
Mangán
0.126 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
rost
0.9 g
cukor
33.24 g
víz
54.71 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.023 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.056 mg
Niacin - B3 vitamin
0.597 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.164 mg
Folát
2 µg
Kolin
7.1 mg
Béta-karotin
133 µg
Béta-kriptoxantin
2 µg
Likopin
4550 µg
Lutein+zeaxantin
88 µg
E vitamin
0.8 mg
K vitamin
1.8 µg
A vitamin
11 µg
C vitamin
0.6 mg
B6 vitamin
0.075 g