BBQ-s karaj
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Oli_R
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
120g pritaminpaprika26 kcal
-
106g bacon418 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g barbecue szósz86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
914
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
480g pritaminpaprika102 kcal
-
425g bacon1670 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g barbecue szósz344 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3650
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
27.7g sertés rövidkaraj46 kcal
-
26.6g pritaminpaprika6 kcal
-
23.5g bacon93 kcal
-
11.1g trappista sajt39 kcal
-
11.1g barbecue szósz19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
203
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2810.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 1641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 278.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 2275 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
914
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 217.9 g
Zsír
-
Összesen 258.3 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 847 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11242.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1454 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2648 mg
-
Nátrium 6564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1327 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 504 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 683 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 6716 micro
-
β-crypt 1933 micro
-
Likopin 9100 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
3650
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 504 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertés rövidkaraj
-
3 db pritaminpaprika
-
25 szelet bacon
-
20 dkg trappista sajt
-
100 ml barbecue szósz
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kiklopfoljuk. Mint a képen is látszik, őzgerinc formában fogjuk sütni a húst, az enyém akkorra, hogy a 3 réteghez összesen 9 szelet karajra van szükségem, de ez mérettől függően változhat.
- Ha a húst előkészítettük, akkor a formánkat kicsit beolajozzuk, és a baconnel kibéleljük, hogy szépen mindenhol befedje a formát, de hagyjunk bőven lelógó részeket is, mert azzal fogjuk a tetejét bebugyolálni.
- A sajtot és a pritaminpaprikát szeletekre vágjuk, de a paprikánál próbáljunk meg minél nagyobb szeleteket vágni, lehetőleg ne vagdossuk apró darabokra. Természetesen az apró darabok sem kerülnek a szemétbe, bárhova rakhatjuk őket, de érdemes az apró lyukakba tenni a kisebb, megmaradt darabokat.
- Ha mindent előkészítettünk, akkor elkezdhetjük összeállítani. Íme a sorok sorrendje: Az alsó réteg baconre jön egy adag BBQ szósz, elkenjük, majd egy sor hús, amit megszórunk pirospaprikával. Nem kell sok, ne essünk túlzásba, csak hintsük meg vele. Ezután még egy adag BBQ szósz, majd egy sor sajt, majd végül a pritaminpaprika. Tehát a sorrend: szósz, hús, szósz, sajt, pritaminpaprika. Ezt kell háromszor megismételni (nekem legalábbis 3 réteget bír el a formám). A legfelső sor pritaminpaprikát is kenjük le szósszal, könnyebben fog hozzáragadni a bacon.
- Ha benne van minden finomság, ráhajtjuk a bacon lelógó részeit, majd fóliával lefedve 180-200 fok körüli előmelegített sütőbe toljuk az egészet nagyjából fél órára.
- FIGYELEM! A hús, a sajt és a bacon levet fog ereszteni (sokat)! Nehogy kiöntsük! Én úgy szoktam, hogy amikor megtelik a forma, egy hőálló tábla összegyűjtöm a szaftot, higgyétek el, aranyat ér! ÓVATOSAN öntsétek ki, nehogy megégessétek magatokat!
- Ha letelt a fél óra a fólia alatt, akkor levehetjük a fóliát, de mielőtt visszatoljuk a sütőbe, kenjük meg a tetejét is a BBQ szósszal. Ugyanazon a hőmérsékleten (kb 200 fok) süssük, míg egy késsel könnyen át nem tudjuk szúrni az aljáig a rétegeket.
- Ha teljesen átsült, akkor óvatosan fordítsuk át egy tepsire az egészet és minden oldalát kenjük le a szósszal, majd mehet vissza még kb 15-20 percre a sütőbe, míg szépen megpirul. Ez idő alatt elkészíthetjük a rizst. Ha minden elkészült, a tálalásnál a szafttal öntsük le a húst és a rizst is. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 9542
- Feltöltés dátuma: 2019. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli_R
2 recept
Élek-halok a karajért és a BBQ szószok füstös ízéért, így amikor a neten megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el kell készítenem. Némiképp módosítottam a videóban látottakhoz képest, de ez szerintem a hasznára vált. Isteni finom, mindenki szereti, és sosem marad belőle.