r
Nosalty Logó

BBQ-s karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli_R
BBQ-s karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    2275 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 914 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11242.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2648 mg
  • Nátrium
    6564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    504 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    6716 micro
  • β-crypt
    1933 micro
  • Likopin
    9100 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 3650 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kiklopfoljuk. Mint a képen is látszik, őzgerinc formában fogjuk sütni a húst, az enyém akkorra, hogy a 3 réteghez összesen 9 szelet karajra van szükségem, de ez mérettől függően változhat.
  2. Ha a húst előkészítettük, akkor a formánkat kicsit beolajozzuk, és a baconnel kibéleljük, hogy szépen mindenhol befedje a formát, de hagyjunk bőven lelógó részeket is, mert azzal fogjuk a tetejét bebugyolálni.
  3. A sajtot és a pritaminpaprikát szeletekre vágjuk, de a paprikánál próbáljunk meg minél nagyobb szeleteket vágni, lehetőleg ne vagdossuk apró darabokra. Természetesen az apró darabok sem kerülnek a szemétbe, bárhova rakhatjuk őket, de érdemes az apró lyukakba tenni a kisebb, megmaradt darabokat.
  4. Ha mindent előkészítettünk, akkor elkezdhetjük összeállítani. Íme a sorok sorrendje: Az alsó réteg baconre jön egy adag BBQ szósz, elkenjük, majd egy sor hús, amit megszórunk pirospaprikával. Nem kell sok, ne essünk túlzásba, csak hintsük meg vele. Ezután még egy adag BBQ szósz, majd egy sor sajt, majd végül a pritaminpaprika. Tehát a sorrend: szósz, hús, szósz, sajt, pritaminpaprika. Ezt kell háromszor megismételni (nekem legalábbis 3 réteget bír el a formám). A legfelső sor pritaminpaprikát is kenjük le szósszal, könnyebben fog hozzáragadni a bacon.
  5. Ha benne van minden finomság, ráhajtjuk a bacon lelógó részeit, majd fóliával lefedve 180-200 fok körüli előmelegített sütőbe toljuk az egészet nagyjából fél órára.
  6. FIGYELEM! A hús, a sajt és a bacon levet fog ereszteni (sokat)! Nehogy kiöntsük! Én úgy szoktam, hogy amikor megtelik a forma, egy hőálló tábla összegyűjtöm a szaftot, higgyétek el, aranyat ér! ÓVATOSAN öntsétek ki, nehogy megégessétek magatokat!
  7. Ha letelt a fél óra a fólia alatt, akkor levehetjük a fóliát, de mielőtt visszatoljuk a sütőbe, kenjük meg a tetejét is a BBQ szósszal. Ugyanazon a hőmérsékleten (kb 200 fok) süssük, míg egy késsel könnyen át nem tudjuk szúrni az aljáig a rétegeket.
  8. Ha teljesen átsült, akkor óvatosan fordítsuk át egy tepsire az egészet és minden oldalát kenjük le a szósszal, majd mehet vissza még kb 15-20 percre a sütőbe, míg szépen megpirul. Ez idő alatt elkészíthetjük a rizst. Ha minden elkészült, a tálalásnál a szafttal öntsük le a húst és a rizst is. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 9437
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Élek-halok a karajért és a BBQ szószok füstös ízéért, így amikor a  neten megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el kell készítenem. Némiképp módosítottam a videóban látottakhoz képest, de ez szerintem a hasznára vált. Isteni finom, mindenki szereti, és sosem marad belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...