r
Nosalty Logó

Tépett hús alias pulled pork

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Tépett hús alias pulled pork
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    569 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17077.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2992 mg
  • Nátrium
    12748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1050 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2328 micro
  • β-crypt
    551 micro
  • Likopin
    4550 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 3931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéslapockát megmossuk és szárazra töröljük. A mustár kivételével a fűszereket összekeverjük. Ez lesz a száraz pácunk.
  2. A húst alaposan bekenjük a magvas mustárral. Erre rátapicskoljuk a száraz pácot úgy, hogy befedje a teljes felületet. Én rögtön abba a mélyebb kerámiatálba készítem elő, amiben majd sütni fogom.
  3. A tálat alufóliával minden irányból körbetekerjük, a fedél és a tál találkozásánál is. Szinte hermetikusan lezárjuk a tálat. 24 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Ha eljött az ideje, betesszük a sütőbe, és 100 fokon elkezdjük sütni. Többnyire este 8-kor légkeveréssel indítom el a sütőt, de mielőtt lefekszünk, alsó-felső sütésre váltok, hogy mindenkinek zavartalan legyen az éjszakája. Reggel újra légkeverésre állítom.
  5. Kb. 12 órán át sütjük, anélkül, hogy ránéznénk. Akkor kicsomagoljuk, és óvatosan átfordítjuk, hogy az a fele is a szaft alá kerüljön, ami eddig felül volt. Már ekkor is omlik, de következő 2-3 órán át ellenállhatatlanra süti magát.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 840 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 54924
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 22.

Ajánló

Legeslegelső alkalommal öntöttem alá annyi vizet, hogy kb. félig abban állt a hús. Rengeteg levet eresztett, nem győztem mit kezdeni vele.  Következő alkalommal már csak feleannyi vízzel kínáltam meg, de még mindig soknak találtam a levet a végén. Már semmit nem teszek alá, se zsiradékot, se vizet, mert nincs rá szükség. Amennyi lé a húsból kisül és amivé a só-cukor olvad, az pont elegendő, így is van annyi szaftja, amennyivel meglocsolhatja, aki szereti. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tépett hús alias pulled pork
Tomatotree 262 recept

Megkóstolni és megszeretni egy pillanat műve volt! 12-14 óra alatt megsüti magát, és ízletesen omlik el a szánkban, csak annyi a dolgunk, hogy bezsebeljük az elismerő cuppogásokat. Egészen odavagyok a tépett húsért, mióta először kóstoltam. Sokkal könnyebb és egyszerűbb az elkészítése, mint hittem. A fotózáshoz nagy műgonddal igyekeztem nagyobb darabokban kiemelni a sütőtálból, hogy aztán két villával atomjaira szedve fogyasszuk el.  Körítésnek steakburgonya, coleslow saláta, hagymalekvár dukál a barbecue szósz mellé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...