Tépett hús alias pulled pork
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
188g sertéslapocka443 kcal
-
25g dijoni mustár15 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
13g barbecue szósz22 kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
200g dijoni mustár120 kcal
-
22g só0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
100g barbecue szósz172 kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
81.1g sertéslapocka191 kcal
-
10.8g dijoni mustár6 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
5.4g barbecue szósz9 kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 1593 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 148 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 569 micro
-
Lut-zea 229 micro
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 267.2 g
Zsír
-
Összesen 278.2 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17077.4 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 452 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2992 mg
-
Nátrium 12748 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1050 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 965 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 2328 micro
-
β-crypt 551 micro
-
Likopin 4550 micro
-
Lut-zea 1830 micro
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 923.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéslapocka
-
2 ek só
-
2 csapott ek barna cukor
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
4 teáskanál bors
-
2 ek római kömény
-
100 g barbecue szósz
Elkészítés
- A sertéslapockát megmossuk és szárazra töröljük. A mustár kivételével a fűszereket összekeverjük. Ez lesz a száraz pácunk.
- A húst alaposan bekenjük a magvas mustárral. Erre rátapicskoljuk a száraz pácot úgy, hogy befedje a teljes felületet. Én rögtön abba a mélyebb kerámiatálba készítem elő, amiben majd sütni fogom.
- A tálat alufóliával minden irányból körbetekerjük, a fedél és a tál találkozásánál is. Szinte hermetikusan lezárjuk a tálat. 24 órán át hűtőben pihentetjük.
- Ha eljött az ideje, betesszük a sütőbe, és 100 fokon elkezdjük sütni. Többnyire este 8-kor légkeveréssel indítom el a sütőt, de mielőtt lefekszünk, alsó-felső sütésre váltok, hogy mindenkinek zavartalan legyen az éjszakája. Reggel újra légkeverésre állítom.
- Kb. 12 órán át sütjük, anélkül, hogy ránéznénk. Akkor kicsomagoljuk, és óvatosan átfordítjuk, hogy az a fele is a szaft alá kerüljön, ami eddig felül volt. Már ekkor is omlik, de következő 2-3 órán át ellenállhatatlanra süti magát.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 840 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 166
- Össznézettség: 55424
- Feltöltés dátuma: 2019. március 22.
Ajánló
Legeslegelső alkalommal öntöttem alá annyi vizet, hogy kb. félig abban állt a hús. Rengeteg levet eresztett, nem győztem mit kezdeni vele. Következő alkalommal már csak feleannyi vízzel kínáltam meg, de még mindig soknak találtam a levet a végén. Már semmit nem teszek alá, se zsiradékot, se vizet, mert nincs rá szükség. Amennyi lé a húsból kisül és amivé a só-cukor olvad, az pont elegendő, így is van annyi szaftja, amennyivel meglocsolhatja, aki szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Megkóstolni és megszeretni egy pillanat műve volt! 12-14 óra alatt megsüti magát, és ízletesen omlik el a szánkban, csak annyi a dolgunk, hogy bezsebeljük az elismerő cuppogásokat. Egészen odavagyok a tépett húsért, mióta először kóstoltam. Sokkal könnyebb és egyszerűbb az elkészítése, mint hittem. A fotózáshoz nagy műgonddal igyekeztem nagyobb darabokban kiemelni a sütőtálból, hogy aztán két villával atomjaira szedve fogyasszuk el. Körítésnek steakburgonya, coleslow saláta, hagymalekvár dukál a barbecue szósz mellé.