r
Nosalty Logó

Gluténmentes emeletes hambik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Gluténmentes emeletes hambik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Buci

Karamellizált lila hagyma

Camembert hamburger

Húsimádó hamburger

Húspogácsa

Összesen 1582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Buci

Karamellizált lila hagyma

Camembert hamburger

Húsimádó hamburger

Húspogácsa

Összesen 3158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Buci

Karamellizált lila hagyma

Camembert hamburger

Húsimádó hamburger

Húspogácsa

Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4987.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9975.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    6258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 3158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Buci

Karamellizált lila hagyma

Camembert hamburger

Húsimádó hamburger

Húspogácsa

Elkészítés

Buci

  1. Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, a tojást és a margarint.
  2. A tésztát kb. 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és bélelt tepsire helyezzük őket. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni őket.
  3. A sütőt 170 C-ra előmelegítjük, majd tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Karamellizált lila hagyma

  1. A karamellizált lila hagymához a hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg elfő a leve és sűrű, mázas chutney állagú nem lesz.

Camembert hamburger

  1. Az egyik bucit félbevágjuk, serpenyőn a vágott felüket kicsit megpirítjuk és vajjal megkenjük.
  2. Rétegezzük a bucit: alulra kerül három szelet paradicsom, a félbevágott camembert egyik fele, egy szelet húspogácsa, egy szelet edami sajt, a madársaláta, még egy húspogácsa, a másik szelet edami sajt, karamellizált lila hagyma, a camembert másik fele, az áfonya lekvár és végén a buci teteje. Hurkapálcát állítunk bele hogy stabil maradjon.

Húsimádó hamburger

  1. A baconöket felhevített serpenyőn ropogósra sütjük, majd a zsírján a félbevágott bucik vágott feleit megpirítjuk.
  2. Rétegezzük a hambit: alulra kerül a szeletelt paradicsom, erre jön egy húspogácsa, majd az egyik szelet edami sajt, a madársaláta, majd 2 szelet pirított bacon, a másik húspogácsa, a másik szelet edami sajt, a felkarikázott csemegeuborka, a másik 2 szelet bacon, egy marék pirított szárított vöröshagyma, mustár, ketchup, tabasco és a buci teteje, végül hurkapálcát szúrunk a közepébe.

Húspogácsa

  1. A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd 4 egyforma vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát átsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 258
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes emeletes hambik
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Buci

Karamellizált lila hagyma

Camembert hamburger

Húsimádó hamburger

Húspogácsa

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...