Gluténmentes lisztkeverék

Ez a lisztkeverék nagyon sok mindenhez használható, és az összetevői is könnyen beszerezhetőek. Én azért kerestem ezt sokáig, mert a magyar keverékekben vagy burgonyapehely, vagy tejpor található, mint összetevő, és sajnos allergiás vagyok rájuk. Összetétele: 3 rész barna riszliszt, 3 rész kukoricakeményítő, 2 rész szójaliszt, 1 rész masa harina. Az egyszerűség kedvéért én: 500 g, 500 g, 330 g és 170 g arányban szoktam összekeverni. Azoknak, akik allergiásak a szójára, azok ahelyett használhatnak sorghum lisztet. A Masa Harina igazándiból egy Amerikában beszerezhető liszt, de magunk is elkészíthetjük, ha pl: kukoricalisztet vagy darált szárított kukoricát mégtovább darálunk, hogy nagyon finom porhanyós legyen. Akik allergiásak a kukoricára, azok a kukoricakeményítőt tápiókakeményítővel tudják helyettesíteni, ill. a masa harinát mandulaliszttel lehet pótolni.
Ezek az összetevők bármikor beszerezhetők.;
Bármilyen lisztes doboz megfelel, csak a dobozt tartsuk száraz, hűvös helyen.;
fehérjetartalom
3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
76 g
víztartalom
0 g
Nátrium
400 mg
fehérje
3 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
400 mg
szénhidrát
rost
6 g
cukor
4 g
vitaminok
A budapesti Costes Restaurantról elsőként talán Rácz Jenő neve jut eszünkbe, azonban azt kevesebben tudják, hogy hazánk első Michelin-csillagos étterméről van szó, amely 2010. március 16-án kapta az elismerést.
NosaltyMindenki szereti a sütiket, így vélhetően az a bizonyos személy is, akit kiszemeltél magadnak. Lepd meg őt vele, csillagjegye alapján mutatjuk, kit mivel lehet levenni a lábáról.
NosaltySzakértő kertész mondja el, hogy ápoljuk a gyepet tavasszal, hogy aztán egész nyáron ragyogó zöld kertünk legyen.
Németh OrsiVirító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
Nyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!