r
Nosalty Logó

Karácsonyi mágia - gluténmentes mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gourmand
Karácsonyi mágia - gluténmentes mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.9 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 5474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átszitáljuk a lisztkeveréket, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket (a cukrot nem), és jól elkeverjük.
  2. A cukorral és a vízzel cukorszirupot (nem karamellt) főzünk, lehűtjük, majd a mézzel összekeverjük.
  3. A felvert tojásokat, a mézes cukorszirupot hozzáadjuk a liszthez, majd addig dagasztjuk, amíg egy rugalmas, homogén tésztát kapunk.
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. félcentisre nyújtjuk, különböző mézeskalács formákkal kivágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  5. A mézeskalácsokat felvert tojással vékony (!) rétegben lekenjük, mazsolával, dióval (vagy egyéb magvakkal) díszítjük. Előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük 200 C fokon. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45 x 35
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3606
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi mágia - gluténmentes mézeskalács
Gourmand 34 recept

Nincs karácsony ajándék nélkül. Nincs karácsony mézeskalács nélkül. Ajándékba, a helyi szász közösségtől, mézeskalács receptet kaptam. Némi kísérletező munka eredményeként megszületett a gluténmentes adaptáció. Szeretettel adom át. További jó sütés-főzést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...