r
Nosalty Logó

Gazdag mustáros bolognai spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gazdag mustáros bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1946 micro
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    265.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9918.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    3709 mg
  • Nátrium
    4371 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1980.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    9274 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    7784 micro
Összesen 3665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    401 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy wokban a felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, rátesszük a darált húst, kissé megpirítjuk, majd megfűszerezzük, ráöntjük a paradicsomot, és 15 percig főzzük.
  2. Felöntjük a vörösborral, meglocsoljuk a balzsamecettel, majd belekeverjük a borsót és a quinoát, valamint egy kis vizet, hogy a quinoát épp hogy ellepje.
  3. További 15 perc elteltével belekeverjük a répát, megszórjuk a gombával, és lefedve 10 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a tésztát, és lefedve, hogy saját gőzében is párolódhasson, és 10 perc alatt összefőzzük.
  5. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a mézzel, és belekeverjük az ételbe. Lefedve állni hagyjuk még egy kicsit, hogy az ízek átjárják egymást!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9625
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

Minőségi száraz vörösborhoz jól passzol. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy különleges, gazdag ízvilágú tésztaétel, a sokféle hozzávaló és fűszer nagyon finom kombinációt alkot! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...