r
Nosalty Logó

Futball-tál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Futball-tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

összeállítás

Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

összeállítás

Összesen 8103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

összeállítás

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    243.4 g

Zsír

  • Összesen
    571.3 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16275.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    3803 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2608 mg
  • Nátrium
    9286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2593 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    2274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    7995 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    11097 micro
  • Lut-zea
    8107 micro
Összesen 8103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 260 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

összeállítás

Elkészítés

tejfölös mártogató

  1. A tejfölt egy késes aprítóba rakjuk, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet, valamint a lereszelt fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk, és egy téglalap alapú tálba öntjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
  2. Tipp: ha túl folyékonyra turmixoltuk volna a tejfölt, keverjünk hozzá még egy pár kanállal, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze.
  3. Tálaláskor a mártogatós tetejét díszítsük fel focipályának: az alapvonalaknak én petrezselyemszárat használtam, a játékosok pedig csemegeuborka-karikák, illetve paradicsomkockák voltak.

baconös uborka

  1. A félbevágott kovászos uborkáknak egy kiskanállal vájjuk ki a közepét. Töltsük meg sajttal, és tekerjük körbe szorosan egy-egy szelet baconnel.
  2. Két evőkanál mézet keverjünk el egy teáskanál mustárral. A betekert virsliket tegyük sütőpapírral bélelt sütőtepsire, majd kenjük be a mustáros mézzel. 180°-os sütőben süssük 15 percet, félidőnél megfordítva, és újra bekenve őket.

virslimúmia

  1. A leveles tésztát vágjuk 2 cm széles csíkokra, és vékonyan kenjük meg ketchuppal vagy házi paradicsomszósszal. Sózzuk-borsozzuk, majd egy-egy csíkot tekerjünk egy-egy virsli köré.
  2. A virslimúmiák tetejét kenjük meg tojással, és szórjuk meg szezámmaggal. 210°C-os sütőben kb. 10 perc alatt süssük őket aranybarnára.

mini sonkás croissant

  1. Keverjük össze a mustárt a mézzel, és kenjük meg vele a leveles tésztát. Fektessük rá a sonkaszeleteket, és szórjuk meg reszelt sajttal. A leveles tésztát vágjuk nyolc felé, majd mindegyik kis téglalapot vágjuk ferdén félbe, hogy háromszögeket kapjunk.
  2. A háromszögeket feltekerjük, az így kapott mini croissantok tetejét megkenjük tojással, és egy kevés sóval-borssal megszórjuk. 210°C-os sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

hamis grissini

  1. A leveles tésztát vágjuk 1 cm vékony csíkokra a hosszabb oldala mentén, majd a rövidebb mentén pedig egy vágással felezzük meg mindegyik csíkot.
  2. Kenjük meg a tésztát vékonyan olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg finomra vágott rozmaringgal, illetve reszelt parmezánnal. 210°C-os sütőben süssük 12 percet.

pizzafalatka

  1. A leveles tésztát vágjuk kis négyzetekre, és kenjük meg ketchuppal vagy házi paradicsomszósszal. Sózzuk-borsozzuk, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
  2. A koktélparadicsomokat karikázzuk fel, és helyezzünk egyet-egyet a négyzetek tetejére. 210°C-on 8-10 percet süssük.

összeállítás

  1. A mártogatós "pályát" tegyük egy kb. kétszer akkora, téglalap alapú tál közepébe. A két tál pereme közti sávba pakoljuk be az ötféle falatkát - ők a nézők -, és kezdődheti is a meccs és a falatozás!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3928
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jópofa és finom, egyszerűen elkészíthető falatkákból álló partitál, ami tökéletes kísérője lehet a fontos futballmeccseknek. Próbáljátok ki Ti is, és készítsétek el a vébédöntőre!

Hozzávalók

tejfölös mártogató

baconös uborka

virslimúmia

mini sonkás croissant

hamis grissini

pizzafalatka

összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...