Flódni trifle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
diós piskóta
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g dió109 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
21g tej12 kcal
mákos piskóta
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g mák88 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
21g tej12 kcal
párolt alma
-
63g alma29 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
21g édes fehérbor17 kcal
szilvakrém
-
8g tojássárgája27 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
13g szilvalekvár19 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
az összeállításhoz
-
58g habtejszín170 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
Összesen
1023
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
diós piskóta
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
mákos piskóta
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
párolt alma
-
750g alma351 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
75g méz228 kcal
-
250g édes fehérbor205 kcal
szilvakrém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
150g szilvalekvár233 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
az összeállításhoz
-
700g habtejszín2044 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
100g dió654 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
12235
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
diós piskóta
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
5.4g tej3 kcal
mákos piskóta
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g mák23 kcal
-
0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
5.4g tej3 kcal
párolt alma
-
16.1g alma8 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
5.4g édes fehérbor4 kcal
szilvakrém
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
3.2g szilvalekvár5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10.7g mascarpone43 kcal
az összeállításhoz
-
15g habtejszín44 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
0.5g étcsokoládé3 kcal
Összesen
264
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 130.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1023
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.1 g
Zsír
-
Összesen 768.1 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 215 g
-
Koleszterin 2584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12962.5 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 4602 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1409 mg
-
Foszfor 4544 mg
-
Nátrium 1992 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1119.8 g
-
Cukor 629 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 1567.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2668 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 538 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 858 micro
-
Kolin: 1711 mg
-
Retinol - A vitamin: 2599 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2378 micro
Összesen
12235
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
264
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
diós piskóta
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
20 dkg dió
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojás
-
2.5 dl tej
mákos piskóta
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
20 dkg mák
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojás
-
2.5 dl tej
párolt alma
-
75 dkg alma
-
1 citromból nyert citromlé
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
3 ek méz
-
2.5 dl édes fehérbor
szilvakrém
-
5 db tojássárgája
-
2 ek porcukor
-
150 g szilvalekvár
-
50 dkg mascarpone
az összeállításhoz
-
7 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
10 dkg dió
-
25 g étcsokoládé
Elkészítés
diós piskóta
- Mindkét piskóta esetében ugyanaz az elkészítési folyamat: a száraz alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, és csomómentesre keverjük.
- A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
mákos piskóta
- A diós piskótához hasonlóan készítsük el ezt is.
párolt alma
- A megpucolt, lereszelt almát egy kisebb edénybe tesszük. Ráfacsarjuk egy citrom levét, ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel, majd édesítjük 2-3 kanál mézzel.
- Felöntjük jóféle fehérborral, majd felforraljuk. Amikor felforrt, mérsékeljük alatta a lángot, és lassú tűzön főzzük addig, amíg szinte minden folyadék elpárolog róla.
szilvakrém
- A krémhez először a tojássárgájákat vízgőz felett kikeverjük, így hőkezelve azt. Vigyázzunk, nehogy rántottává főzzük!
- A hőkezelt tojást ezután porcukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a szilvalekvárt. Tetszés szerint adjunk hozzá egy kevés piros ételfestéket, hogy szép színe legyen. Végül az egészet keverjük hozzá a mascarponéhoz, és tegyük hűtőbe.
az összeállításhoz
- Az összeállításhoz először is szükségünk lesz egy jó nagy trifle tálra, ebbe fogunk rétegezni mindent. A kétféle piskótát kockázzuk fel. A tejszínt egy kevés cukorral verjük habbá.
- Alulra terítsük le a mákos piskóta felét. Erre pakoljunk rá egy adag szilvás krémet és egy réteg tejszínhabot, végül fedjük le a diós piskóta felével.
- Ezzel meg is van a sütink alsó része, amit a párolt almával és aprított dióval fedünk be. Erre jön az alapanyagok másik fele a következő sorrendben: mákos piskóta, szilvás krém, diós piskóta, tejszínhab.
- A süteménykolosszus tetejére reszeljünk étcsokoládét, majd az egészet küzdjük be valahogy a hűtőbe, és hagyjuk ott pihenni egy éjszakát, hogy jól összeérjenek az ízek, és megpuhuljanak a piskótarétegek.
- A tálaláshoz egy nagy, lapos merőkanál a legjobb választás, amivel könnyedén tudjuk porciózni. Figyelem: fotókat a tálalás előtt ajánlott készíteni, mert addig szép - és mert utána úgyis pikk-pakk el fog fogyni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12677
- Feltöltés dátuma: 2019. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
A trifle az angol konyha jellegzetes desszertkülönlegessége, amivel rengeteg filmben találkozhattunk már. Bár alapvetően végtelenféleképpen variálható édességről van szó, az azért íratlan alapszabály, hogy valamiféle piskótát, gyümölcsöt és krémes réteget illik tartalmaznia, és nem tesz rosszat neki az sem, ha némi alkohol is kerül az édességkolosszusba. Mi most egy mindezen kritériumoknak megfelelő flódni ízvilágú trifle-t készítettünk, ami olyan kiadós, hogy ha elkészítitek karácsonyra, még szilveszterre is jut belőle!