r
Nosalty Logó

Flódni trifle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Flódni trifle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

diós piskóta

mákos piskóta

párolt alma

szilvakrém

az összeállításhoz

Összesen 1023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

diós piskóta

mákos piskóta

párolt alma

szilvakrém

az összeállításhoz

Összesen 12235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

diós piskóta

mákos piskóta

párolt alma

szilvakrém

az összeállításhoz

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.1 g

Zsír

  • Összesen
    768.1 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    215 g
  • Koleszterin
    2584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12962.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    4602 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1409 mg
  • Foszfor
    4544 mg
  • Nátrium
    1992 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1119.8 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    538 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    1711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2378 micro
Összesen 12235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 264 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

diós piskóta

mákos piskóta

párolt alma

szilvakrém

az összeállításhoz

Elkészítés

diós piskóta

  1. Mindkét piskóta esetében ugyanaz az elkészítési folyamat: a száraz alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

mákos piskóta

  1. A diós piskótához hasonlóan készítsük el ezt is.

párolt alma

  1. A megpucolt, lereszelt almát egy kisebb edénybe tesszük. Ráfacsarjuk egy citrom levét, ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel, majd édesítjük 2-3 kanál mézzel.
  2. Felöntjük jóféle fehérborral, majd felforraljuk. Amikor felforrt, mérsékeljük alatta a lángot, és lassú tűzön főzzük addig, amíg szinte minden folyadék elpárolog róla.

szilvakrém

  1. A krémhez először a tojássárgájákat vízgőz felett kikeverjük, így hőkezelve azt. Vigyázzunk, nehogy rántottává főzzük!
  2. A hőkezelt tojást ezután porcukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a szilvalekvárt. Tetszés szerint adjunk hozzá egy kevés piros ételfestéket, hogy szép színe legyen. Végül az egészet keverjük hozzá a mascarponéhoz, és tegyük hűtőbe.

az összeállításhoz

  1. Az összeállításhoz először is szükségünk lesz egy jó nagy trifle tálra, ebbe fogunk rétegezni mindent. A kétféle piskótát kockázzuk fel. A tejszínt egy kevés cukorral verjük habbá.
  2. Alulra terítsük le a mákos piskóta felét. Erre pakoljunk rá egy adag szilvás krémet és egy réteg tejszínhabot, végül fedjük le a diós piskóta felével.
  3. Ezzel meg is van a sütink alsó része, amit a párolt almával és aprított dióval fedünk be. Erre jön az alapanyagok másik fele a következő sorrendben: mákos piskóta, szilvás krém, diós piskóta, tejszínhab.
  4. A süteménykolosszus tetejére reszeljünk étcsokoládét, majd az egészet küzdjük be valahogy a hűtőbe, és hagyjuk ott pihenni egy éjszakát, hogy jól összeérjenek az ízek, és megpuhuljanak a piskótarétegek.
  5. A tálaláshoz egy nagy, lapos merőkanál a legjobb választás, amivel könnyedén tudjuk porciózni. Figyelem: fotókat a tálalás előtt ajánlott készíteni, mert addig szép - és mert utána úgyis pikk-pakk el fog fogyni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12677
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni trifle
Rosanics Petra 351 recept

A trifle az angol konyha jellegzetes desszertkülönlegessége, amivel rengeteg filmben találkozhattunk már. Bár alapvetően végtelenféleképpen variálható édességről van szó, az azért íratlan alapszabály, hogy valamiféle piskótát, gyümölcsöt és krémes réteget illik tartalmaznia, és nem tesz rosszat neki az sem, ha némi alkohol is kerül az édességkolosszusba. Mi most egy mindezen kritériumoknak megfelelő flódni ízvilágú trifle-t készítettünk, ami olyan kiadós, hogy ha elkészítitek karácsonyra, még szilveszterre is jut belőle!

Hozzávalók

diós piskóta

mákos piskóta

párolt alma

szilvakrém

az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...