r
Nosalty Logó

Csíkos kávédesszert juharkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BunnyChef
Csíkos kávédesszert juharkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mogyorós ropogós

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

Trüffel

Kávés-juharszirupos réteg

Kávé mousse

Kávés ostya

Összesen 1335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mogyorós ropogós

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

Trüffel

Kávés-juharszirupos réteg

Kávé mousse

Kávés ostya

Összesen 8009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mogyorós ropogós

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

Trüffel

Kávés-juharszirupos réteg

Kávé mousse

Kávés ostya

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    441 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    783 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2946 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 8009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Mogyorós ropogós

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

Trüffel

Kávés-juharszirupos réteg

Kávé mousse

Kávés ostya

Elkészítés

Mogyorós ropogós

  1. A desszertgyűrűket béleljük ki megfelelő méretre vágott átlátszó fóliával (cukrászfólia).
  2. A törökmogyorót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd apró darabokra törjük.
  3. Egy tálban felolvasztjuk a csokoládé(ka)t vízgőz fölött vagy mikróban. A Nutellát is megmikrózzuk kb. fél percig. Összeöntjük az olvasztott csokit és a Nutellát. Hozzákeverjük a karamellizált ostyatöretet és a mogyorót.
  4. Sütőpapírra kiborítjuk, spatulával kicsit lelapítjuk, majd mehet rá még egy sütőpapír, és nyújtófával fél cm vastagra nyújtjuk. Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, vagy amíg teljesen keményre megszilárdul.
  5. Ha ez megvan, a desszertgyűrűkkel vágjunk ki köröket a mogyorós ropogósból, majd így, a gyűrűkben hagyva tegyük be a hűtőbe vagy a fagyasztóba a következő lépésig.

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

  1. Szitáljuk össze a lisztet, kukoricakeményítőt és a kakaóport, tegyük félre.
  2. Egy másik tálban kézi mixer segítségével közepes fokozaton krémesítsük össze a vajat a porcukorral. Ezután alacsony fokozatra kapcsolva a tojások fehérjét is keverjük bele, egyenként jól eldolgozva!
  3. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd öntsük hozzá a kakaós-lisztes keveréket, és keverjük simára.
  4. Egy sütőben is használható, hőálló szilikonlapon kb. fél cm vastagon oszlassuk el a keveréket (lehet, hogy nem fog kelleni az egész, attól függ, kinek-mekkora a szilikonlapja). Ezután egy fésűs habkártyával menjünk végig a szilikonlap teljes hosszán, így szép csokicsíkokat kapunk (a maradék, „lefésült” krémre most nem lesz szükség).
  5. Így tegyük be a csokicsíkos szilikonlapot óvatosan egy tepsibe, majd be a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg a csíkok megszilárdulnak.

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozat). Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, porcukrot és lisztet. Kézi mixer magas fokozatán keverjük bele a 3 egész tojást, kb. 5 percig. Közepes fokozatra kapcsolva tegyük hozzá az 1 tojás sárgáját és az olvasztott vajat.
  2. Egy másik tálban verjük nem túl kemény habbá a tojások fehérjét a cukorral. A felvert fehérjének először a felét keverjük el a lisztes-tojássárgás krémmel, majd a másik felét is óvatosan forgassuk bele.
  3. Vegyük ki a fagyasztóból a tepsit, amiben a szilikonlapra „fésült” csokicsíkok vannak. Öntsük rá a mandulalisztes piskótatésztát és oszlassuk el egyenletesen rajta. Csak annyit tegyünk rá, amennyi éppen ellepi a csíkokat (nehogy túl vastag legyen a piskótalap). Így tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, vagy amíg a piskóta enyhe színt kap.
  4. Vegyük ki a sütőből, kicsit lisztezzük be a piskóta tetejét, majd egy előkészített sütőpapírra határozott mozdulattal borítsuk ki. A csíkos rész most már felülre került.
  5. Vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag csíkokra a piskótát. Ezután vágjuk olyan hosszúságúra a csíkokat, hogy a desszertgyűrű belső peremét kitöltse és a két vége pont összeérjen. Így tegyük bele a gyűrűbe, majd az egészet be a fagyasztóba.

Trüffel

  1. Egy tálban törjük apróra a csokit.
  2. Kis edényben a tejszínt és a vajat forraljuk fel, majd öntsük a csokidarabokra. Várjunk 1 percet, hogy elkezdjen olvadni a csoki, majd spatulával keverjük az egészet addig, amíg a csoki teljesen elolvad és egynemű masszát kapunk. Aki szeretne, itt tegye bele az alkoholt.
  3. Tegyük a fagyasztóba a csokiganache-t kb. 2 órára, amíg jégkrém állagúra dermed (tehát elég kemény, de azért még kanalazható).
  4. Teáskanálnyi mennyiségeket vegyünk belőle, tenyereink között formáljunk golyókat, végül forgassuk meg kakaóporban. Készítsünk így 6 db apró trüffel-t a desszertünkhöz, és egy kis tányéron tegyük be a fagyasztóba őket, hogy később könnyebb legyen dolgozni velük.

Kávés-juharszirupos réteg

  1. Amíg a trüffelgolyók fagynak, addig elkészítjük a kávés-juharszirupos zselés krémet. Egy kis edényben keverjük össze a juharszirupot és a tejszínt.
  2. Egy kis tálkában oldjuk fel a kukoricakeményítőt a vízben.
  3. Egy másik tálkában áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe (amennyi ellepi).
  4. A tejszínes juharszirupot közepes lángon melegítsük fel, majd habverővel folyamatosan keverve adjuk hozzá a kukoricakeményítős folyadékot és a 2 evőkanál kávét. Forraljuk fel, és főzzük még 3 percig, folyamatosan kevergetve. A tűzről levéve tegyük bele a felpuhított, kicsavart zselatinlapokat, és oldjuk fel a juharszirupos főzetben. Időnként kevergetve hűtsük ki szobahőmérsékletűre, de még legyen kicsit folyós, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
  5. Ha kihűlt, vegyük elő a fagyasztóból a desszertgyűrűket. Kanalazzunk mindegyikbe egyforma mennyiségű kávés-juharszirupos krémet annyit, hogy a desszertgyűrűben lévő piskótát teljesen befedje, de a forma magasságának maximum a felső kétharmadáig érjen. Kicsit alul ütögessük meg, hogy a légbuborékoktól megszabaduljunk és egyenletes réteget kapjunk.
  6. Ezután nyomjuk félig a trüffelgolyót a krém közepébe, majd ismét mehet az egész a fagyasztóba.

Kávé mousse

  1. A zselatinlapot áztassuk be annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
  2. Egy tálban verjük fel a tojássárgákat a cukorral.
  3. Egy edényben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lefőzött kávét, majd nagyon lassan és közben folyamatosan keverve öntsük a forró tejet a cukros tojássárgákhoz (nehogy kicsapódjon). Öntsük vissza ezt az egészet az edénybe, majd kis lángon melegítsük fel a keveréket 80°C-ra. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a felpuhult zselatint, és keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd mehet bele az alkohol is. Hagyni kell kihűlni.
  4. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval (nem kell nagyon keményre). Pár evőkanállal (kb. 10-20 gr) tegyünk félre a dekorációhoz. A maradék hab 1/3-át forgassuk a kávés krémbe, amíg egyneművé válik. Ezt a homogén masszát pedig öntsük vissza a maradék 2/3 habhoz, és ott ismét keverjük össze.
  5. A kész mousse-t betöltjük a desszertgyűrűkbe, mindet teljesen a tetejéig megtöltve. Újra betesszük a mélyhűtőbe kb. 1 órára, vagy amíg teljesen megszilárdul a krém.

Kávés ostya

  1. Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra (gázon 2-es).
  2. Egy tálban keverjük össze a vizet, kávét, olvasztott vajat.
  3. Adjuk hozzá a porcukrot és a lisztet. Homogénre keverjük el az egészet. A massza kissé folyós, kb. méz állagú lesz. (Ha akarjuk, betehetjük 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.)
  4. Egy hőálló szilikonlapot tegyünk lapos tepsire. A szilikonlapra kis teáskanálnyi adagokat vékonyan, nagyjából kör alakúra formázva tegyünk a masszából, egymástól kicsit távolabb. Így mehet be a sütőbe, és kb. 10 percig süssük.
  5. A szilikonlapról spatulával levéve tekerjük rá a kis kör alakú ostyákat egy fakanál nyelére (vigyázat, nagyon forrók!) lehetőleg úgy, hogy körbeérjenek (kis szivar alakúak lesznek). 1-2 perc alatt kihűlnek és megszilárdulnak, ekkor lehúzhatjuk a fakanálról. (Dekorálási javaslat az "ajánlat" pontban.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1384
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 01.

Ajánló

A fogyasztás napján a mélyhűtőből vegyük ki a megtöltött desszertgyűrűket. A gyűrűből a hozzá tartozó kinyomóval, vagy kezünkkel, óvatosan, alulról fölfelé lassan toljuk ki a desszertet, tegyük tálra, és távolítsuk el az átlátszó fóliát. A kávémousse-nál félretett, felvert tejszínhabot töltsük habzsákba vagy sütőpapírból tekert tölcsérbe, és kis habpöttyöket nyomjunk a desszert tetejére. Szórjuk meg kevés kakaóporral. Végül fektessük rá a habhalmok tetejére a kávés ostyát, és így tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BunnyChef 2 recept

Mindig is ki akartam próbálni a desszertgyűrűket, és végre sikerült is beszereznem egy 6 db-os garnitúrát. Egy látványos alkalmi desszertet képzeltem el ezekben a formákban. Alul-fölül ropogós részek foglalják keretbe a kétféle krémet, középen a trüffel meglepetés, és egy kis puha, csinos-csíkos piskóta a szemnek, meg az újabb állag miatt. Vendégek érkezésének tiszteletére vagy családi ünnepekre ajánlom elkészíteni (akár 1 nappal előre). Javaslom még, hogy bátran alakítsátok a saját ízlésetekre, helyettesítsetek bizonyos alapanyagokat mással (pl. Baileys helyett konyak vagy whiskey), sőt más formában is elkészíthetitek (pl. kisebb tepsi vagy tortaforma), vagy "szedjétek szét" az egész desszertet, és csak bizonyos elemeit használjátok (pl. juharkrém nélkül, csak kávémousse töltelék, stb.).

Hozzávalók

Mogyorós ropogós

Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok

Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta

Trüffel

Kávés-juharszirupos réteg

Kávé mousse

Kávés ostya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...