Csíkos kávédesszert juharkrémmel
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Mogyorós ropogós
-
17g csokoládé91 kcal
-
17g nutella90 kcal
-
17g ostya63 kcal
-
3g törökmogyoró21 kcal
Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok
-
14g finomliszt52 kcal
-
19 kcal
-
13 kcal
-
19g vaj137 kcal
-
19g porcukor74 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta
-
9g mandulaliszt26 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
5g cukor19 kcal
Trüffel
-
17g csokoládé91 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
7g likőr22 kcal
-
2 kcal
Kávés-juharszirupos réteg
-
33g juharszirup87 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
3g feketekávé0 kcal
-
10 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Kávé mousse
-
0g lapzselatin1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
10g tej6 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
-
2g likőr5 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Kávés ostya
-
1g víz0 kcal
-
1g feketekávé0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Mogyorós ropogós
-
100g csokoládé546 kcal
-
100g nutella539 kcal
-
100g ostya377 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok
-
85g finomliszt309 kcal
-
114 kcal
-
80 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
115g porcukor445 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta
-
55g mandulaliszt156 kcal
-
55g porcukor213 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
30g cukor116 kcal
Trüffel
-
100g csokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g likőr131 kcal
-
11 kcal
Kávés-juharszirupos réteg
-
200g juharszirup520 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
16g feketekávé1 kcal
-
57 kcal
-
8g víz0 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Kávé mousse
-
2g lapzselatin7 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g tej34 kcal
-
10g feketekávé1 kcal
-
10g likőr33 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Kávés ostya
-
8g víz0 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Mogyorós ropogós
-
4.2g csokoládé23 kcal
-
4.2g nutella22 kcal
-
4.2g ostya16 kcal
-
0.8g törökmogyoró5 kcal
Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő5 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta
-
2.3g mandulaliszt6 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
3.3g tojásfehérje2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
Trüffel
-
4.2g csokoládé23 kcal
-
4.2g habtejszín12 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.7g likőr5 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Kávés-juharszirupos réteg
-
8.3g juharszirup22 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
0.7g feketekávé0 kcal
-
0.6g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
Kávé mousse
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
2.5g tej1 kcal
-
0.4g feketekávé0 kcal
-
0.4g likőr1 kcal
-
8.3g habtejszín24 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Kávés ostya
-
0.3g víz0 kcal
-
0.3g feketekávé0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 441 g
-
Telített zsírsav 261 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5110.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1121 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 771 mg
-
Foszfor 1990 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 889.3 g
-
Cukor 564 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 783 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 348 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1075 mg
-
Retinol - A vitamin: 2946 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 673 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1504 micro
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
Mogyorós ropogós
-
100 g nutella
-
20 g törökmogyoró
Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok
-
85 g finomliszt
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
35 g cukrozatlan kakaópor
-
115 g porcukor
-
3 db tojásfehérje
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta
-
55 g mandulaliszt
-
55 g porcukor
-
55 g finomliszt
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
30 g cukor
Trüffel
-
100 ml habtejszín
-
20 g vaj
Kávés-juharszirupos réteg
-
200 ml juharszirup
-
125 ml habtejszín
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 evőkanál víz
-
3 db lapzselatin
Kávé mousse
-
1 db lapzselatin
-
2 db tojássárgája
-
20 g cukor
-
60 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Kávés ostya
-
1 evőkanál víz
-
40 g porcukor
-
25 g finomliszt
Elkészítés
Mogyorós ropogós
- A desszertgyűrűket béleljük ki megfelelő méretre vágott átlátszó fóliával (cukrászfólia).
- A törökmogyorót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd apró darabokra törjük.
- Egy tálban felolvasztjuk a csokoládé(ka)t vízgőz fölött vagy mikróban. A Nutellát is megmikrózzuk kb. fél percig. Összeöntjük az olvasztott csokit és a Nutellát. Hozzákeverjük a karamellizált ostyatöretet és a mogyorót.
- Sütőpapírra kiborítjuk, spatulával kicsit lelapítjuk, majd mehet rá még egy sütőpapír, és nyújtófával fél cm vastagra nyújtjuk. Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, vagy amíg teljesen keményre megszilárdul.
- Ha ez megvan, a desszertgyűrűkkel vágjunk ki köröket a mogyorós ropogósból, majd így, a gyűrűkben hagyva tegyük be a hűtőbe vagy a fagyasztóba a következő lépésig.
Csíkos joconde piskóta - csokis csíkok
- Szitáljuk össze a lisztet, kukoricakeményítőt és a kakaóport, tegyük félre.
- Egy másik tálban kézi mixer segítségével közepes fokozaton krémesítsük össze a vajat a porcukorral. Ezután alacsony fokozatra kapcsolva a tojások fehérjét is keverjük bele, egyenként jól eldolgozva!
- Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd öntsük hozzá a kakaós-lisztes keveréket, és keverjük simára.
- Egy sütőben is használható, hőálló szilikonlapon kb. fél cm vastagon oszlassuk el a keveréket (lehet, hogy nem fog kelleni az egész, attól függ, kinek-mekkora a szilikonlapja). Ezután egy fésűs habkártyával menjünk végig a szilikonlap teljes hosszán, így szép csokicsíkokat kapunk (a maradék, „lefésült” krémre most nem lesz szükség).
- Így tegyük be a csokicsíkos szilikonlapot óvatosan egy tepsibe, majd be a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg a csíkok megszilárdulnak.
Csíkos joconde piskóta - mandulalisztes piskóta
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozat). Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, porcukrot és lisztet. Kézi mixer magas fokozatán keverjük bele a 3 egész tojást, kb. 5 percig. Közepes fokozatra kapcsolva tegyük hozzá az 1 tojás sárgáját és az olvasztott vajat.
- Egy másik tálban verjük nem túl kemény habbá a tojások fehérjét a cukorral. A felvert fehérjének először a felét keverjük el a lisztes-tojássárgás krémmel, majd a másik felét is óvatosan forgassuk bele.
- Vegyük ki a fagyasztóból a tepsit, amiben a szilikonlapra „fésült” csokicsíkok vannak. Öntsük rá a mandulalisztes piskótatésztát és oszlassuk el egyenletesen rajta. Csak annyit tegyünk rá, amennyi éppen ellepi a csíkokat (nehogy túl vastag legyen a piskótalap). Így tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, vagy amíg a piskóta enyhe színt kap.
- Vegyük ki a sütőből, kicsit lisztezzük be a piskóta tetejét, majd egy előkészített sütőpapírra határozott mozdulattal borítsuk ki. A csíkos rész most már felülre került.
- Vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag csíkokra a piskótát. Ezután vágjuk olyan hosszúságúra a csíkokat, hogy a desszertgyűrű belső peremét kitöltse és a két vége pont összeérjen. Így tegyük bele a gyűrűbe, majd az egészet be a fagyasztóba.
Trüffel
- Egy tálban törjük apróra a csokit.
- Kis edényben a tejszínt és a vajat forraljuk fel, majd öntsük a csokidarabokra. Várjunk 1 percet, hogy elkezdjen olvadni a csoki, majd spatulával keverjük az egészet addig, amíg a csoki teljesen elolvad és egynemű masszát kapunk. Aki szeretne, itt tegye bele az alkoholt.
- Tegyük a fagyasztóba a csokiganache-t kb. 2 órára, amíg jégkrém állagúra dermed (tehát elég kemény, de azért még kanalazható).
- Teáskanálnyi mennyiségeket vegyünk belőle, tenyereink között formáljunk golyókat, végül forgassuk meg kakaóporban. Készítsünk így 6 db apró trüffel-t a desszertünkhöz, és egy kis tányéron tegyük be a fagyasztóba őket, hogy később könnyebb legyen dolgozni velük.
Kávés-juharszirupos réteg
- Amíg a trüffelgolyók fagynak, addig elkészítjük a kávés-juharszirupos zselés krémet. Egy kis edényben keverjük össze a juharszirupot és a tejszínt.
- Egy kis tálkában oldjuk fel a kukoricakeményítőt a vízben.
- Egy másik tálkában áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe (amennyi ellepi).
- A tejszínes juharszirupot közepes lángon melegítsük fel, majd habverővel folyamatosan keverve adjuk hozzá a kukoricakeményítős folyadékot és a 2 evőkanál kávét. Forraljuk fel, és főzzük még 3 percig, folyamatosan kevergetve. A tűzről levéve tegyük bele a felpuhított, kicsavart zselatinlapokat, és oldjuk fel a juharszirupos főzetben. Időnként kevergetve hűtsük ki szobahőmérsékletűre, de még legyen kicsit folyós, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
- Ha kihűlt, vegyük elő a fagyasztóból a desszertgyűrűket. Kanalazzunk mindegyikbe egyforma mennyiségű kávés-juharszirupos krémet annyit, hogy a desszertgyűrűben lévő piskótát teljesen befedje, de a forma magasságának maximum a felső kétharmadáig érjen. Kicsit alul ütögessük meg, hogy a légbuborékoktól megszabaduljunk és egyenletes réteget kapjunk.
- Ezután nyomjuk félig a trüffelgolyót a krém közepébe, majd ismét mehet az egész a fagyasztóba.
Kávé mousse
- A zselatinlapot áztassuk be annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
- Egy tálban verjük fel a tojássárgákat a cukorral.
- Egy edényben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lefőzött kávét, majd nagyon lassan és közben folyamatosan keverve öntsük a forró tejet a cukros tojássárgákhoz (nehogy kicsapódjon). Öntsük vissza ezt az egészet az edénybe, majd kis lángon melegítsük fel a keveréket 80°C-ra. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a felpuhult zselatint, és keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd mehet bele az alkohol is. Hagyni kell kihűlni.
- Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval (nem kell nagyon keményre). Pár evőkanállal (kb. 10-20 gr) tegyünk félre a dekorációhoz. A maradék hab 1/3-át forgassuk a kávés krémbe, amíg egyneművé válik. Ezt a homogén masszát pedig öntsük vissza a maradék 2/3 habhoz, és ott ismét keverjük össze.
- A kész mousse-t betöltjük a desszertgyűrűkbe, mindet teljesen a tetejéig megtöltve. Újra betesszük a mélyhűtőbe kb. 1 órára, vagy amíg teljesen megszilárdul a krém.
Kávés ostya
- Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra (gázon 2-es).
- Egy tálban keverjük össze a vizet, kávét, olvasztott vajat.
- Adjuk hozzá a porcukrot és a lisztet. Homogénre keverjük el az egészet. A massza kissé folyós, kb. méz állagú lesz. (Ha akarjuk, betehetjük 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.)
- Egy hőálló szilikonlapot tegyünk lapos tepsire. A szilikonlapra kis teáskanálnyi adagokat vékonyan, nagyjából kör alakúra formázva tegyünk a masszából, egymástól kicsit távolabb. Így mehet be a sütőbe, és kb. 10 percig süssük.
- A szilikonlapról spatulával levéve tekerjük rá a kis kör alakú ostyákat egy fakanál nyelére (vigyázat, nagyon forrók!) lehetőleg úgy, hogy körbeérjenek (kis szivar alakúak lesznek). 1-2 perc alatt kihűlnek és megszilárdulnak, ekkor lehúzhatjuk a fakanálról. (Dekorálási javaslat az "ajánlat" pontban.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1386
- Feltöltés dátuma: 2015. december 01.
Ajánló
A fogyasztás napján a mélyhűtőből vegyük ki a megtöltött desszertgyűrűket. A gyűrűből a hozzá tartozó kinyomóval, vagy kezünkkel, óvatosan, alulról fölfelé lassan toljuk ki a desszertet, tegyük tálra, és távolítsuk el az átlátszó fóliát. A kávémousse-nál félretett, felvert tejszínhabot töltsük habzsákba vagy sütőpapírból tekert tölcsérbe, és kis habpöttyöket nyomjunk a desszert tetejére. Szórjuk meg kevés kakaóporral. Végül fektessük rá a habhalmok tetejére a kávés ostyát, és így tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mindig is ki akartam próbálni a desszertgyűrűket, és végre sikerült is beszereznem egy 6 db-os garnitúrát. Egy látványos alkalmi desszertet képzeltem el ezekben a formákban. Alul-fölül ropogós részek foglalják keretbe a kétféle krémet, középen a trüffel meglepetés, és egy kis puha, csinos-csíkos piskóta a szemnek, meg az újabb állag miatt. Vendégek érkezésének tiszteletére vagy családi ünnepekre ajánlom elkészíteni (akár 1 nappal előre). Javaslom még, hogy bátran alakítsátok a saját ízlésetekre, helyettesítsetek bizonyos alapanyagokat mással (pl. Baileys helyett konyak vagy whiskey), sőt más formában is elkészíthetitek (pl. kisebb tepsi vagy tortaforma), vagy "szedjétek szét" az egész desszertet, és csak bizonyos elemeit használjátok (pl. juharkrém nélkül, csak kávémousse töltelék, stb.).