Cézár saláta kacsamellel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Belevalók:
-
25g kenyér69 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
383g római saláta61 kcal
-
113g kacsamell152 kcal
-
29 kcal
-
38g gránátalma17 kcal
Dresszing:
-
10g tojássárgája32 kcal
-
15g olívaolaj131 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
29 kcal
-
2g méz5 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8 kcal
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Belevalók:
-
100g kenyér274 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1530g római saláta244 kcal
-
450g kacsamell608 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
Dresszing:
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g olívaolaj526 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
7g méz21 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
34 kcal
Összesen
2623
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Belevalók:
-
3.9g kenyér11 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
3.9g bacon15 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
59.8g római saláta10 kcal
-
17.6g kacsamell24 kcal
-
1.2g parmezán sajt5 kcal
-
5.9g gránátalma3 kcal
Dresszing:
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
0 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
1.2g parmezán sajt5 kcal
-
0.3g méz1 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.6g szardella (konzerv)1 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1878.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 479.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 387 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 18810 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8435 micro
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 158.4 g
Zsír
-
Összesen 168.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7512.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1485 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2295 mg
-
Nátrium 3118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1918.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6669 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 1549 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2255 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 75241 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33742 micro
Összesen
2623
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2943 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1320 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Belevalók:
-
2 szelet kenyér
-
1 ek olívaolaj
-
10 dkg bacon
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 db római saláta
-
45 dkg kacsamell
-
3 dkg parmezán sajt
-
0.5 db gránátalma
Dresszing:
-
2 db tojássárgája
-
0.7 dl olívaolaj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
3 dkg parmezán sajt
-
1 teáskanál méz
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
4 db szardella (konzerv)
Elkészítés
Belevalók:
- A kenyér héját levágjuk, és egyforma kockákra aprítjuk fel.
- Egy kanál olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd kiszedjük a szalonnát.
- A kisült zsírba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és a kenyérkockákat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
- A zsenge kis kacsamelleket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalát beirdalva, azzal kezdjük a sütést. 3-3 percig sütjük serpenyőben nyílt lángon, majd 180 fokos sütőben még 6-8 percet. Kivéve letakarva pihentetjük, míg a dresszing készül.
- A salátát csíkokra vágjuk. Vékonyra felszeleteljük a pihentetett kacsamelleket. Belekeverjük a kenyérkockát, a sült bacont, majd a dresszinget, és összevegyítjük, hogy mindenhova jusson az öntetből.
- Tálalásnál parmezánforgáccsal, gránátalmamaggal díszítjük.
Dresszing:
- A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett vékony sugárban csurgatjuk az olívaolajat, míg besűrűsödik.
- Majd hozzákeverjük a többi anyagot is (akár késes aprítóban vagy botmixerrel is készíthetjük).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4065
- Feltöltés dátuma: 2015. május 06.
Ajánló
Kenyérajánlat a salátához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Régen motoszkált a gondolataim között ez a variáció, s lám egyik reggeli kávézásom alatt evvel találkoztam össze a TV-ben. Munkám végeztével azonnal nekiláttam a megvalósításnak.