r
Nosalty Logó

Cézár saláta kacsamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Cézár saláta kacsamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Belevalók:

Dresszing:

653
Kalória
39.6g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
42.1g
Zsír
479.7g
Víz
225.2g
Koleszterin
9.5g
Rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 2623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18810 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8435 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7512.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    3118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1918.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    1549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2255 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75241 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33742 micro
Összesen 2623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Belevalók:

  1. A kenyér héját levágjuk, és egyforma kockákra aprítjuk fel.
  2. Egy kanál olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd kiszedjük a szalonnát.
  3. A kisült zsírba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és a kenyérkockákat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
  4. A zsenge kis kacsamelleket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalát beirdalva, azzal kezdjük a sütést. 3-3 percig sütjük serpenyőben nyílt lángon, majd 180 fokos sütőben még 6-8 percet. Kivéve letakarva pihentetjük, míg a dresszing készül.
  5. A salátát csíkokra vágjuk. Vékonyra felszeleteljük a pihentetett kacsamelleket. Belekeverjük a kenyérkockát, a sült bacont, majd a dresszinget, és összevegyítjük, hogy mindenhova jusson az öntetből.
  6. Tálalásnál parmezánforgáccsal, gránátalmamaggal díszítjük.

Dresszing:

  1. A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett vékony sugárban csurgatjuk az olívaolajat, míg besűrűsödik.
  2. Majd hozzákeverjük a többi anyagot is (akár késes aprítóban vagy botmixerrel is készíthetjük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régen motoszkált a gondolataim között ez a variáció, s lám egyik reggeli kávézásom alatt evvel találkoztam össze a TV-ben. Munkám végeztével azonnal nekiláttam a megvalósításnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!