Bifteki burger
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
167g marhahús237 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mustáros szószhoz
Az édes-savanyú paradicsomszószhoz
A tálaláshoz
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
55g fejessaláta5 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
1000g marhahús1420 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mustáros szószhoz
-
10g majonéz54 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
12 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Az édes-savanyú paradicsomszószhoz
A tálaláshoz
-
330g hamburger zsemle921 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
480g paradicsom86 kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
28.2g marhahús40 kcal
-
2.8g feta sajt7 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mustáros szószhoz
-
0.3g majonéz2 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Az édes-savanyú paradicsomszószhoz
-
11.3g ketchup11 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
0.3g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.5g limelé0 kcal
A tálaláshoz
-
9.3g hamburger zsemle26 kcal
-
9.3g fejessaláta1 kcal
-
5.1g lilahagyma2 kcal
-
11.3g kígyóuborka2 kcal
-
13.5g paradicsom2 kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2372.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 1346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 425.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 1480 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 10100 micro
-
Lut-zea 871 micro
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 287.9 g
Zsír
-
Összesen 134.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14235 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 468 mg
-
Kálcium 1521 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 3481 mg
-
Nátrium 8075 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.9 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2554.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 515 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 846 micro
-
Kolin: 1420 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 544 micro
-
β-karotin 8883 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 60598 micro
-
Lut-zea 5224 micro
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1708 micro
-
Lut-zea 147 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
2 db tojássárgája
-
1 ek mustár
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
A mustáros szószhoz
-
2 ek dijoni mustár
-
3 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 teáskanál méz
Az édes-savanyú paradicsomszószhoz
-
200 ml ketchup
-
2 ek méz
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
2 ek limelé
A tálaláshoz
-
6 db hamburger zsemle
-
1 közepes db fejessaláta
-
2 közepes fej lilahagyma
-
1 közepes db kígyóuborka
-
6 kis db paradicsom
Elkészítés
A húshoz
- A bifteki alapanyagait jól összegyúrjuk, majd két órára a hűtőben állni hagyjuk, előkészíthető előző este is, minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek, de ha sietünk, természetesen azonnal is felhasználható.
- Amíg a bifteki a hűtőben várakozik, összekeverjük a két mártásunkat.
- Előkészítjük a választásunk szerinti zsemlebucikat, felvágjuk a körethez a salátát.
- A bifteki masszánkból tenyérnyi pogácsákat formázunk, ha fetásat csinálunk, itt megy bele a közepébe, és a tenyerünkkel a pogácsák két oldalát jól megcsapkodjuk, hogy a felületük sima-egyenes legyen, jobban átsül.
- Sokféleképpen süthetjuk: ha a bifteki burgerunkat közepesen átsülve (medium) szeretjük, akkor egy kis olívaolajon, serpenyőben mindegyik oldalán 3-4 percig sütjük, ha jól átsülve (well done), akkor 5-6 percig, vagy a sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész, vagy a sütő grilljén (tepsi az alsó rácson) 10-10 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16581
- Feltöltés dátuma: 2012. június 05.
Ajánló
Kerti partira, grillezéshez szuper... Kóla, hideg sör...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
A bifteki-burger-húspogácsa-fasírt-csevap-hamburger-miccs-stb.stb. állítólag Mongóliából származik eredetileg , a mongol nomádoktól az onnan nyugatra vándorló népek által ismertük meg mi Európában, nyugatról, Hamburgból (innen a hamburger) egy amerikai vitte át az újvilágba, és ezáltal lett Amerika legnépszerűbb étele. A concept mindenhol ugyanaz, a vagdalt hús fűszerezése teszi tájjellegűvé, ezért is a sokféle név... A bifteki nemcsak burgerként tálalható, hanem nagyon sok másféle körettel vagy főzelékekhez köretként.. Ebből az adagból 10 nagy (emberes) bifteki jön ki, nekem ma 14 darab közepes, fetával a közepében... Ez a fűszerezés és a mártások Vangelis Driskas mesterszakács kreációi, én nem változtattam rajtuk, mert az íze pont így fantasztikus, de a fűszerezésnél természetesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat...