r
Nosalty Logó

Bifteki burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Bifteki burger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    10100 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14235 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3481 mg
  • Nátrium
    8075 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    544 micro
  • β-karotin
    8883 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    60598 micro
  • Lut-zea
    5224 micro
Összesen 3928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1708 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A bifteki alapanyagait jól összegyúrjuk, majd két órára a hűtőben állni hagyjuk, előkészíthető előző este is, minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek, de ha sietünk, természetesen azonnal is felhasználható.
  2. Amíg a bifteki a hűtőben várakozik, összekeverjük a két mártásunkat.
  3. Előkészítjük a választásunk szerinti zsemlebucikat, felvágjuk a körethez a salátát.
  4. A bifteki masszánkból tenyérnyi pogácsákat formázunk, ha fetásat csinálunk, itt megy bele a közepébe, és a tenyerünkkel a pogácsák két oldalát jól megcsapkodjuk, hogy a felületük sima-egyenes legyen, jobban átsül.
  5. Sokféleképpen süthetjuk: ha a bifteki burgerunkat közepesen átsülve (medium) szeretjük, akkor egy kis olívaolajon, serpenyőben mindegyik oldalán 3-4 percig sütjük, ha jól átsülve (well done), akkor 5-6 percig, vagy a sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész, vagy a sütő grilljén (tepsi az alsó rácson) 10-10 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16581
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Ajánló

Kerti partira, grillezéshez szuper... Kóla, hideg sör...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A bifteki-burger-húspogácsa-fasírt-csevap-hamburger-miccs-stb.stb. állítólag Mongóliából származik eredetileg , a mongol nomádoktól az onnan nyugatra vándorló népek által ismertük meg mi Európában, nyugatról, Hamburgból (innen a hamburger) egy amerikai vitte át az újvilágba, és ezáltal lett Amerika legnépszerűbb étele. A concept mindenhol ugyanaz, a vagdalt hús fűszerezése teszi tájjellegűvé, ezért is a sokféle név...   A bifteki nemcsak burgerként tálalható, hanem nagyon sok másféle körettel vagy főzelékekhez köretként.. Ebből az adagból 10 nagy (emberes) bifteki jön ki, nekem ma 14 darab közepes, fetával a közepében... Ez a fűszerezés és a mártások Vangelis Driskas mesterszakács kreációi, én nem változtattam rajtuk, mert az íze pont így fantasztikus, de a fűszerezésnél természetesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat...

Hozzávalók

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...