r
Nosalty Logó

Bejgli ahogy Batan készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Bejgli ahogy Batan készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 rúdhoz)

A diós töltelékhez (3 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (3 rúdhoz)

Összesen 1070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 rúdhoz)

A diós töltelékhez (3 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (3 rúdhoz)

Összesen 10696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 rúdhoz)

A diós töltelékhez (3 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (3 rúdhoz)

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 1070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    613.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    273 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11888.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    4799 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1553 mg
  • Foszfor
    4449 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 10696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 rúdhoz)

A diós töltelékhez (3 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (3 rúdhoz)

Elkészítés

A tésztához (6 rúdhoz)

  1. Tészta: A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk (mintha omlós tésztát készítenénk).
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejben kevés cukorral megfuttatott élesztőt, a cukrot és annyi tejfölt, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Nem biztos, hogy kell tejföl!)
  3. Az összegyúrt tésztát szobahőmérsékleten két órát állni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát hat egyforma darabra vágjuk és lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk, megkenjük a hideg töltelékkel, az egyik szélén 2 cm-t üresen hagyunk. Először a két végén ráhajtjuk a tésztát a töltetékre, majd feltekerjük. Az üresen hagyott széle kerüljön alulra. Átemeljük a rudat a sütőpapírral bélelt sütőlemezre (átlagos sütőbe való zsírfogó tepsi) és eligazítjuk (a rudat óvatosan megigazítjuk a tepsi szélességére).
  5. Elkészítjük a többi 5 rudat is.
  6. A rudakat megkenjük 1 tojássárgájával és szobahőmérsékleten állni hagyjuk, míg a tojás meg nem szikkad teljesen (kb. fél óra). Ezután átkenjük a tojásfehérjével és hideg helyen ismét állni hagyjuk, amíg meg nem szárad. (Lehet látni, hogy kissé megszakad a réteg.)
  7. Tűvel (fogvájóval) megszurkáljuk, hogy a gőzök ki tudjanak jönni.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (25-30 perc). (Ha nagyon sülne, alufóliával letakarjuk.)
  9. Szeletelés előtt a rudakat éles késsel hosszában végigvágva szétválasztjuk.
  10. Töltelékek (A két töltelék hasonlóan készül): A tejet felforraljuk a cukorral.
  11. Beletesszük a diót (mákot), a zsemlemorzsát (búzadarát), és a többi hozzávalót, kivéve az almát. Tovább már nem kell főzni. Hagyjuk kihűlni.
  12. Közvetlenül a töltés előtt a reszelt almát a töltelékhez keverjük.
  13. Ha a töltelék túl híg, zsemlemorzsával (búzadarával) sűrítjük, ha túl sűrű, baracklekvárral higítjuk.
  14. Kihűlés után alufóliába csomagoljuk, hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15712
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Legalább fél napos program elkészíteni, de megéri. Édesanyám a család több tagjának is ezzel kedveskedik karácsonyi ajándékként. A tésztát akár este is össze lehet állítani, és éjszakára a hűtőben hagyni megkelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet édesanyám az öccse anyósától tanulta (vagyis unokatestvéreim nagymamájától). A titka a sima bolti sertészsír. Ettől omlós lesz, és ha véletlenül lassan fogyna el (kicsi az esély rá :-)  ), még akkor sem szárad ki. A töltelék sem száraz az alma miatt. A képen a két bejgliféle között gyümölcskenyér látható. Ezt a kimaradt tojásfehérjékből szoktuk készíteni.

Hozzávalók

A tésztához (6 rúdhoz)

A diós töltelékhez (3 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (3 rúdhoz)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...