23 vérbeli és szenvedélyes OLASZ recept a bajnokok tiszteletére

Ha kedvet kaptál az olasz győzelem - vagy szimplán a mediterrán nyári időjárás - hatására valami autentikus olasz kajához, akkor innen válassz! Mi ezzel a gusztusos gyűjteménnyel gratulálunk a bajnokoknak!

Lezajlott a labdarúgó Európa-bajnokság, vége a közös meccsnézéseknek, megvan a bajnok is...nyertek az olaszok!

"Az Európa-bajnoki döntők történetének leggyorsabb góljával kezdett Anglia, de egyenlítettek az olaszok. A büntetőkre maradt a döntés, a hazai pályán játszó angolok viszont háromszor is hibáztak, két olyan játékos is ráadásul, akiket a tizenegyesekre cseréltek be. Olaszország másodszor nyert Eb-t, Anglia az 1966-os vébé óta vár az újabb tornagyőzelemre" - írja az eb24.hu a tegnapi végső összecsapásról.

Az olasz győzelem tiszteletére mi mással is készülhetnénk nektek, mint egy vérbeli, szenvedélyes veszekedésekhez és életigenléshez passzoló OLASZ toplistával: csakis a legtutibb, legparadicsomosabb-tésztásabb mediterrán receptek. Mi ezzel gratulálunk az olaszoknak!

  1. 1.

    Olasz padlizsánragu gombával

  2. 2.

    Cukkinis-paradicsomos lasagne

  3. 3.

    Focaccia Kriszti konyhájából

  4. 4.

    Barackos caprese, paradicsommal és sonkával, könnyed salátaágyon

  5. 5.

    Szalámis-pepperonis pizza

  6. 6.

    Kókusztejes panna cotta málnával

  7. 7.

    Malloreddus, szárd gnocchi

  8. 8.

    Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából

  9. 9.

    Minestrone leves pestós baguette-tel

  10. 10.

    Pasta al Limone - Citromos tészta

  11. 11.

    Eredeti lasagne al forno

  12. 12.

    Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

  13. 13.

    Salsa di noci tagliatelle-vel

  14. 14.

    Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta

  15. 15.

    Klasszikus Ragù alla Bolognese

  16. 16.

    Mediterrán töltött cukkini egyszerűen

  17. 17.

    Római Spaghetti alla Carbonara

  18. 18.

    Tiramisu alaprecept

  19. 19.

    Mediterrán halleves

  20. 20.

    Chilis-garnélás-paradicsomos linguine (Linguine scampi aglio e peperoncino)

  21. 21.

    Osso bucco in bianco

  22. 22.

    Jamie Oliver arrabiata spagettije

  23. 23.

    Sáfrányos rizottó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...