r
Nosalty Logó

Pasta al Limone - Citromos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Pasta al Limone - Citromos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2992 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó, nagyon sós vízben tegyük fel a spagettit főni. (Fekete öves olaszkonyha- és citromrajongók együtt főzhetik a tésztát az egyik meghámozott, kifacsart citrommal. Ezzel még erőteljesebb ízhatás érhető el. A tészta pedig al dente-re főjön, úgy az igazi.)
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromok levét, a vajat, a tört színes borsot, a kakukkfüvet, zúzott fokhagymát és mondjuk a reszelt parmezánunk felét.
  3. Szűrjük le a megfőtt spagettit, és forgassuk bele a fűszeres, vajas citromlébe (ha nem elég szaftos, adjunk hozzá a maradék főzővízből egy kis merőkanállal).
  4. Forrón tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal!
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18622
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasta al Limone - Citromos tészta
Hering András 182 recept

Ez a dél-olasz tésztaétel elképesztően krémes a sok vajtól, melyet a citrom savassága hoz balanszba, tesz frissítően üdévé. Az az a fajta fogás, amelynek elkészítése igazán minimális időt vesz igénybe, gyorsan összedobható, így akár a váratlanul betoppanó vendégeket is lenyűgözhetjük vele, ha van otthon vajunk, citromunk, parmezánunk és kakukkfüvünk. Igazi pasta pronto, vagyis a gyors tészta kategóriába tartozik: félórán belül az asztalra tudod tenni. Ami viszont fontos, hogy mindenképpen organikus/kezeletlen citromot (bio) használjunk hozzá, hiszen nem csak a citrom levét, de a héját is felhasználjuk az elkészítése során!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...