r
Nosalty Logó

Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vénusz
Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    7333 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8115.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    4192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2032.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    559 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1048 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    8623 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    29332 micro
  • Lut-zea
    8795 micro
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1056 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ciabattát nagyobb darabokra vagdossuk és a fűszeres olaj 3/4-ével alaposan meglocsoljuk, majd jól átforgatjuk, hogy minden hol érje.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyér kockákat és 180°C fokos sütőben 10 perc alatt ropogós, aranybarnára sütjük. Miután elkészült hagyjuk hűlni.
  3. Ez idő alatt feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát felkockázzuk, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat rusztikus darabokra vágjuk.
  4. Következik az összeállítás: Egy tálba először a kenyérkockákat helyezzük el, majd jöhetnek rá darabolt zöldségek. Megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és kapribogyóval. Összekeverjük az egészet.
  5. Végül a maradék olajból, balzsamecetből (sóval, borssal ízesítve) készítünk egy gyors dresszinget és ezzel is nagyon öntjük a salátánkat. Jó alaposan összeforgatjuk.
  6. A dresszing és a paradicsom leve tökéletes egyveleget alkot , ami beborítja a salátánkat. Friss, üde fogás, meleg nyári napokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 10095
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Panzanella, a rusztikus olasz kenyérsaláta
Vénusz 78 recept

Az olaszok a gasztronómia terén (is) az egyszerűség hívei. A friss alapanyagok használata és a könnyen elkészíthető ételek kombinációja mindig meghozta a várt sikert. Igy van ez ennél a saláta receptél is. Amellett, hogy költség hatékony és gyorsan összedobható, tartalmas és ínycsiklandozó étel. A neve: panzanella, ami egy rusztikus paradicsomos kenyérsaláta, sok bazsalikommal. Könnyed előételnek vagy egy szelet sült hallal, főételnek is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...