Mediterrán halleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13g fogas7 kcal
-
13g hal7 kcal
-
13g süllő/ fogas7 kcal
-
63g koktélrák44 kcal
-
63g garnéla44 kcal
-
50g kagyló26 kcal
-
38g feketekagyló19 kcal
-
38g kagyló19 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
262
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g fogas27 kcal
-
50g hal29 kcal
-
50g süllő/ fogas27 kcal
-
250g koktélrák178 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
200g kagyló103 kcal
-
150g feketekagyló77 kcal
-
150g kagyló77 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1050
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2g fogas1 kcal
-
2g hal1 kcal
-
2g süllő/ fogas1 kcal
-
10.1g koktélrák7 kcal
-
10.1g garnéla7 kcal
-
8g kagyló4 kcal
-
6g feketekagyló3 kcal
-
6g kagyló3 kcal
-
40.2g alaplé3 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.6g fehérbor1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
41
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2550.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
262
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 125.3 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10201.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 2083 mg
-
Nátrium 6982 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 693 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 769 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 3173 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2751 micro
Összesen
1050
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
41
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a hagymát, a kétféle kagylót és a petrezselyemszárakat, majd meglocsoljuk a fehérborral. Lefedjük a serpenyőt, és 2 percig főzzük.
- Ha a kagylók kinyíltak, kiszedhetjük őket a héjukból (ami zárva maradt, kidobjuk). A főzőlevet leszűrjük, a héj nélküli kagylókat felhasználásig ebben tároljuk.
- A felkockázott halakat, a rákokat és a Szent Jakab kagylókat forró serpenyőben, kevés olívaolajon két percig pirítjuk. Meglocsoljuk a konyakkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomhúst, a chilipaprikát, az aprított petrezselyemleveleket és a bazsalikomot, majd a leszűrt, főtt kagylókat.
- A tegamino-alaplevet egy lábasban felforraljuk. A serpenyő tartalmát hozzáadjuk, és nagyon röviden összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor néhány csepp olívaolajjal ízesítjük.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 10533
- Feltöltés dátuma: 2020. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
Az Olasz Gasztrohét keretében Giorgio Cavicchiolo a Fausto’s étterem séfje készítette ezt az ételt.