r
Nosalty Logó

Mediterrán halleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Mediterrán halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    6982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2751 micro
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 41 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a hagymát, a kétféle kagylót és a petrezselyemszárakat, majd meglocsoljuk a fehérborral. Lefedjük a serpenyőt, és 2 percig főzzük.
  2. Ha a kagylók kinyíltak, kiszedhetjük őket a héjukból (ami zárva maradt, kidobjuk). A főzőlevet leszűrjük, a héj nélküli kagylókat felhasználásig ebben tároljuk.
  3. A felkockázott halakat, a rákokat és a Szent Jakab kagylókat forró serpenyőben, kevés olívaolajon két percig pirítjuk. Meglocsoljuk a konyakkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomhúst, a chilipaprikát, az aprított petrezselyemleveleket és a bazsalikomot, majd a leszűrt, főtt kagylókat.
  4. A tegamino-alaplevet egy lábasban felforraljuk. A serpenyő tartalmát hozzáadjuk, és nagyon röviden összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor néhány csepp olívaolajjal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 10533
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán halleves
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Az Olasz Gasztrohét keretében Giorgio Cavicchiolo a Fausto’s étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...