Fogas

Az egyik legfinomabb húsú hazai halunk. A süllő és a fogas ugyanaz a halfaj, csak a kisebb példányokat, 1,5 kg-os súlyhatárig süllőnek, az ennél nagyobbakat fogasnak nevezzük. Legtöbbször roston, egyben sütve, rántva és párolva készül. Ízletes, száraz, fehér húsát célszerű minél egyszerűbben elkészíteni, hogy a hal íze tudjon érvényesülni. Hazája Közép-Európa, különösen az Elba és Odera meg a Duna folyórendszere, továbbá néhány dél-németországi tó, és a mi Balatonunk. A folyami süllők íze kevésbé ízletes, továbbá színét tekintve is különbözik (szürkés) a balatoni süllő húsától (fehér).
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
19.39 g
zsírtartalom
90000.705 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.13 g
Foszfor
200 mg
Kalcium
80 mg
Nátrium
62 mg
Magnézium
30 mg
B6 vitamin
0.12 g
Kolin
65 mg
C vitamin
1.7 mg
Niacin - B3 vitamin
1.52 mg
fehérje
19.39 g
Zsír
telített zsírsav
0.185 g
egyszeresen telített zsírsav
0.152 g
többszörösen telített zsírsav
0.368 g
koleszterin
90 g
ásványi anyagok
Kalcium
80 mg
Vas
0.9 mg
Magnézium
30 mg
Foszfor
200 mg
Nátrium
62 mg
Cink
1.11 mg
Réz
0.15 mg
Mangán
0.7 mg
Szelén
12.6 µg
szénhidrát
víz
79.13 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.07 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.1 mg
Niacin - B3 vitamin
1.52 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Folát
5 µg
Kolin
65 mg
Retinol
9 µg
E vitamin
0.2 mg
D vitamin
118 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
1.9 µg
A vitamin
9 µg
C vitamin
1.7 mg
B6 vitamin
0.12 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Május 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...
Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!