Fogas

Fogas

Leírás

Az egyik legfinomabb húsú hazai halunk. A süllő és a fogas ugyanaz a halfaj, csak a kisebb példányokat, 1,5 kg-os súlyhatárig süllőnek, az ennél nagyobbakat fogasnak nevezzük. Legtöbbször roston, egyben sütve, rántva és párolva készül. Ízletes, száraz, fehér húsát célszerű minél egyszerűbben elkészíteni, hogy a hal íze tudjon érvényesülni. Hazája Közép-Európa, különösen az Elba és Odera meg a Duna folyórendszere, továbbá néhány dél-németországi tó, és a mi Balatonunk. A folyami süllők íze kevésbé ízletes, továbbá színét tekintve is különbözik (szürkés) a balatoni süllő húsától (fehér).

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Fogas

fehérjetartalom

19.39 g

zsírtartalom

90000.705 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.13 g

gramm fogas?

Top ásványi anyagok

Foszfor

200 mg

Kalcium

80 mg

Nátrium

62 mg

Magnézium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.12 g

Kolin

65 mg

C vitamin

1.7 mg

Niacin - B3 vitamin

1.52 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.39 g

Zsír

telített zsírsav

0.185 g

egyszeresen telített zsírsav

0.152 g

többszörösen telített zsírsav

0.368 g

koleszterin

90 g

ásványi anyagok

Kalcium

80 mg

Vas

0.9 mg

Magnézium

30 mg

Foszfor

200 mg

Nátrium

62 mg

Cink

1.11 mg

Réz

0.15 mg

Mangán

0.7 mg

Szelén

12.6 µg

szénhidrát

víz

79.13 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

1.52 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Folát

5 µg

Kolin

65 mg

Retinol

9 µg

E vitamin

0.2 mg

D vitamin

118 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

1.9 µg

A vitamin

9 µg

C vitamin

1.7 mg

B6 vitamin

0.12 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...