r
Nosalty Logó

Fogasfilé langyos salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Fogasfilé langyos salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    3642 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    3481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    7285 micro
Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A salátához

A fogashoz

Elkészítés

A salátához

  1. A halat megmossuk, felitatjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a gombát, a hagymát és a fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és szintén hosszában felkarikázzuk. A fokhagymát felkockázzuk. A gomba szárait kitörjük. A rukkolát szűrőben alaposan leöblítjük hideg vízzel.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, és közepes hőmérsékleten megsütjük a gombafejeket mindkét oldalukon. Középidőben hozzáadjuk a hagymakarikákat és a fokhagymát. Mézszínűre sütjük. Közben a halszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és hozzáadjuk a félkész zöldségekhez a koktélparadicsomokkal együtt.
  3. A halat 3-3 percig sütjük, addigra a zöldségek is készre sülnek. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis olajat.
  4. Az időközben lecsepegtetett rukkolát előmelegített tányérokra halmozzuk, és körberakjuk a zöldségekkel. A tetejére rátesszük a hirtelen sült fogasszeleteket, és a French dresszinggel ízlés szerint megöntözzük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11929
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Baguett és egy száraz rosé jól illik hozzá. Ez a mennyiség megfelel egy főételnek.  A fele mennyiség előételnek is igen kiváló. A fogas helyett használhatunk más (olcsóbb) halfajtát, vagy csíkokra vágott csirkefilét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogasfilé langyos salátaágyon
Marti48 317 recept

A langyos salátákat nagyon kedveljük, olasz étteremben ettem először, azóta sokszor készítettem. Számtalan variációja van, a friss saláta alapra halmozott, enyhén pirított zöldségek, hirtelen sült szárnyas, vagy halszeletek kerülnek.

Hozzávalók

A salátához

A fogashoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...