Feketekagyló

Az egyik legelterjedtebb kagyló, aminek számtalan fajtája van. Szokták halászni óceánban, tengerekben és folyótorkolatokban egyaránt. Tenyészteni is lehet, sőt ez a gyakoribb formája a kagyló előteremtésének – a tenyésztés is a tengerben történik. Fontos, hogy a frissen vásárolt kagyló házának jól kell zárnia, a törött vagy kinyílt (és össze nem zárható) kagylót már nem szabad felhasználni. A nyersen fogyasztandó kagylót a vásárlás napján meg kell enni. A kagyló héját alaposan tisztítsuk meg. A feketekagyló sok kalciumot, jódot és vasat tartalmaz. A francia konyhában igen nagy kultúrája van a kagylónak.
Bármikor.
Hűtőben vagy mélyhűtőben.
fehérjetartalom
11.9 g
zsírtartalom
28001.538 g
szénhidráttartalom
3.69 g
víztartalom
80.58 g
Nátrium
286 mg
Foszfor
197 mg
Magnézium
34 mg
Kalcium
26 mg
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.05 g
C vitamin
8 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
fehérje
11.9 g
Zsír
telített zsírsav
0.425 g
egyszeresen telített zsírsav
0.507 g
többszörösen telített zsírsav
0.606 g
koleszterin
28 g
ásványi anyagok
Kalcium
26 mg
Vas
3.95 mg
Magnézium
34 mg
Foszfor
197 mg
Nátrium
286 mg
Cink
1.6 mg
Réz
0.094 mg
Mangán
3.4 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
80.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.16 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.21 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.5 mg
Folát
42 µg
Kolin
65 mg
Retinol
48 µg
E vitamin
0.55 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
12 µg
A vitamin
48 µg
C vitamin
8 mg
B6 vitamin
0.05 g
Ugyan a húsvéti ünnepkör szinte kötelezőnek tűnő eleme a copfosra fonott kalács, nem biztos, hogy minden évben neki szeretnénk állni ennek az időigényes és precíz feladatnak. Szerencsére nem is kell: nézzük, mi sülhet még a kalácstésztából!
Lakos BenedekZöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
NosaltyA befőttesüvegek jelenleg még nem részei a hivatalos visszagyűjtési hálózatnak, viszont több lehetőség is van a fenntartható újrahasznosításukra.
Németh OrsiVannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Levesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!