Feketekagyló
Leírás
Az egyik legelterjedtebb kagyló, aminek számtalan fajtája van. Szokták halászni óceánban, tengerekben és folyótorkolatokban egyaránt. Tenyészteni is lehet, sőt ez a gyakoribb formája a kagyló előteremtésének – a tenyésztés is a tengerben történik. Fontos, hogy a frissen vásárolt kagyló házának jól kell zárnia, a törött vagy kinyílt (és össze nem zárható) kagylót már nem szabad felhasználni. A nyersen fogyasztandó kagylót a vásárlás napján meg kell enni. A kagyló héját alaposan tisztítsuk meg. A feketekagyló sok kalciumot, jódot és vasat tartalmaz. A francia konyhában igen nagy kultúrája van a kagylónak.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben vagy mélyhűtőben.
100g Feketekagyló
fehérjetartalom
11.9 g
zsírtartalom
28001.538 g
szénhidráttartalom
3.69 g
víztartalom
80.58 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
286 mg
Foszfor
197 mg
Magnézium
34 mg
Kalcium
26 mg
Top vitaminok
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.05 g
C vitamin
8 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
11.9 g
Zsír
telített zsírsav
0.425 g
egyszeresen telített zsírsav
0.507 g
többszörösen telített zsírsav
0.606 g
koleszterin
28 g
ásványi anyagok
Kalcium
26 mg
Vas
3.95 mg
Magnézium
34 mg
Foszfor
197 mg
Nátrium
286 mg
Cink
1.6 mg
Réz
0.094 mg
Mangán
3.4 mg
Szelén
44.8 µg
szénhidrát
víz
80.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.16 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.21 mg
Niacin - B3 vitamin
1.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.5 mg
Folát
42 µg
Kolin
65 mg
Retinol
48 µg
E vitamin
0.55 mg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
12 µg
A vitamin
48 µg
C vitamin
8 mg
B6 vitamin
0.05 g