r
Nosalty Logó

Tejszínes-fehérboros feketekagyló

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Tejszínes-fehérboros feketekagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3815.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    540 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is friss kagylóval dolgozunk. Feldolgozás előtt vegyük meg, mert ha csak egy éjszakát is áll a hűtőben, hajlamosak kinyílni, akkor pedig ki kell őket dobni.
  2. Az összes kagylót a mosogatóba tesszük, és folyó hideg víz alatt tisztára mossuk, a középen kilógó kis szakállkákat eltávolítjuk. Amelyik akár egy kicsit is kinyílt, kidobjuk.
  3. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A vajat egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát és a fokhagymát rátesszük. A petrezselyemből kiveszünk pár szálat, a többit összekötjük és a vajra tesszük, 2-3 percig kisebb lángon kevergetjük. Mehet rá az összes kagyló és a bor.
  4. A fazekat lefedjük, és kb. 3 percig főzzük a kagylókat, amíg ki nem nyílnak. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk esetleg. Közben a maradék petrezselymet finomra aprítjuk, majd ha a 3 perc letelt és a kagylók kinyíltak, ráöntjük a tejszínt, és a rászórjuk a petrezselymet.
  5. Még egyszer megrázzuk, elzárjuk a gázt. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 34452
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Szórhatunk rá pirított kenyérmorzsát, tálalhatjuk baguettel, én belga sült krumplival kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A belga kagyló elkészítésének van vagy ezer módja. Ez egy egyszerű, gyors klasszikus. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...