Tejszínes-fehérboros feketekagyló
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
21g vaj151 kcal
Összesen
884
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2000g feketekagyló1032 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
42g vaj301 kcal
Összesen
1768
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
85.1g feketekagyló44 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
4.3g fehérbor3 kcal
-
4.3g habtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g salottahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
75
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3815.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 1754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 666 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 373 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1201 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
884
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.4 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 537 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7631.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 540 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 2518 mg
-
Nátrium 3508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1207.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 144 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 746 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
1768
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
2 kg feketekagyló
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl fehérbor
-
1 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek vaj
Elkészítés
- Először is friss kagylóval dolgozunk. Feldolgozás előtt vegyük meg, mert ha csak egy éjszakát is áll a hűtőben, hajlamosak kinyílni, akkor pedig ki kell őket dobni.
- Az összes kagylót a mosogatóba tesszük, és folyó hideg víz alatt tisztára mossuk, a középen kilógó kis szakállkákat eltávolítjuk. Amelyik akár egy kicsit is kinyílt, kidobjuk.
- A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A vajat egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát és a fokhagymát rátesszük. A petrezselyemből kiveszünk pár szálat, a többit összekötjük és a vajra tesszük, 2-3 percig kisebb lángon kevergetjük. Mehet rá az összes kagyló és a bor.
- A fazekat lefedjük, és kb. 3 percig főzzük a kagylókat, amíg ki nem nyílnak. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk esetleg. Közben a maradék petrezselymet finomra aprítjuk, majd ha a 3 perc letelt és a kagylók kinyíltak, ráöntjük a tejszínt, és a rászórjuk a petrezselymet.
- Még egyszer megrázzuk, elzárjuk a gázt. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 34452
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.
Ajánló
Szórhatunk rá pirított kenyérmorzsát, tálalhatjuk baguettel, én belga sült krumplival kínáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A belga kagyló elkészítésének van vagy ezer módja. Ez egy egyszerű, gyors klasszikus. Bővebb sztori a blogon.