r
Nosalty Logó

Feketekagyló itáliai módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Feketekagyló itáliai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1986 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4162.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3973 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2956 micro
Összesen 1473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    493 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egyjó nagyfazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellően meleg, belerakjuk a vöröshagymát.
  2. 1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.
  3. 2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel issütjük 2-3 percig.
  4. Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig főzzük.
  5. Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Főzzük kb.5-7 percig fedő alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedőt levennénk.
  6. Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedőt, és főzzük további 5 percig.A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló főzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!
  7. Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 97006
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Ez a mennyiség két főre főétel, négy főre előételként adható. A fagyasztott, előfőzött kagylónál is érvényes, ha a főzés során csukva marad, kidobandó. Könnyű nyáresti vacsi, vagy kellemes társaság előétele. Nagyon könnyű elkészíteni. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mr. Smith római küldetéséről való még ez a recept. Mi ugyan a fagyasztó mélyén megbújó kagylókat akartuk csak felhasználni, de Mr. Smith még emlékezett olaszországi útjáról ezen egyszerű, de nemes receptre, ami egyébként is jellemzi az itáliai konyhát. Semmi fakszni, jó alapanyag, és egyszerűség. A levét pedig tunkolni pirított bagettel, egyszerűen mesés! AzEszter unszolására raktuk fel, mert mi az egyszerűség jegyében, csak meg akartuk simán enni...:) Amúgy Mr. Smith ebben az étteremben fogyasztotta ezt a finomságot, és az itt szerzett információ alapján készítette el. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...