Feketekagyló itáliai módra
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g feketekagyló258 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
53.2g feketekagyló27 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
19.1g paradicsom3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4.5g citrom1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10.6g fehérbor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2081.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 583.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1986 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1478 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4162.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 1782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1167.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 791 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 3973 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 2956 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 493 micro
-
Lut-zea 157 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egyjó nagyfazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellően meleg, belerakjuk a vöröshagymát.
- 1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.
- 2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel issütjük 2-3 percig.
- Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Főzzük kb.5-7 percig fedő alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedőt levennénk.
- Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedőt, és főzzük további 5 percig.A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló főzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!
- Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 97006
- Feltöltés dátuma: 2010. július 07.
Ajánló
Ez a mennyiség két főre főétel, négy főre előételként adható. A fagyasztott, előfőzött kagylónál is érvényes, ha a főzés során csukva marad, kidobandó. Könnyű nyáresti vacsi, vagy kellemes társaság előétele. Nagyon könnyű elkészíteni. pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Mr. Smith római küldetéséről való még ez a recept. Mi ugyan a fagyasztó mélyén megbújó kagylókat akartuk csak felhasználni, de Mr. Smith még emlékezett olaszországi útjáról ezen egyszerű, de nemes receptre, ami egyébként is jellemzi az itáliai konyhát. Semmi fakszni, jó alapanyag, és egyszerűség. A levét pedig tunkolni pirított bagettel, egyszerűen mesés! AzEszter unszolására raktuk fel, mert mi az egyszerűség jegyében, csak meg akartuk simán enni...:) Amúgy Mr. Smith ebben az étteremben fogyasztotta ezt a finomságot, és az itt szerzett információ alapján készítette el.