Vajas sült kagyló
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g feketekagyló258 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
Összesen
666
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
1332
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
86.1g feketekagyló44 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
8.6g vaj62 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
Összesen
114
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1907.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 271.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
666
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 102.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3814.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 1754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 543.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 959 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2433 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2504 micro
Összesen
1332
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 kg feketekagyló
-
1 ek olívaolaj
-
10 dkg vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A megtisztított kagylókat egy kiolajozott hőálló tálba tesszük, addig sütjük, amíg a kagylók kinyílnak.
- A felolvasztott vajban megpirítjuk a felaprított fokhagymát és a petrezselymet.
- Tálalás előtt locsoljuk rá a kagylókra a vajas mártást:
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 27203
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a kagylót a férjemmel együtt :) ezért természetes is volt számunkra, hogy a tengerparti nyaralás során napi szinten ettünk különböző kagylóételeket, ez is ott készült :)