r
Nosalty Logó

Spaghetti al mare

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Spaghetti al mare
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6219 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10241.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    5344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1084 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    5831 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24874 micro
  • Lut-zea
    3645 micro
Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    913 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a paradicsomszószt készítjük el, amihez olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát szeletelve vagy passzírozva, ki hogy kedveli.
  2. Egy perc múlva ráöntjük a friss paradicsomot héj nélkül, csak a kockára vágott húsát. Kis sütés után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot is, szintén kockára vágva, a levével együtt. Ezt az egészet lassú tűzön főzzük 40 percig.
  3. Az utolsó tíz percben belerakjuk a fűszereket: a sót, az őrölt színes borsot ízlés szerint. Cukrot is adunk hozzá, ha nem találjuk elég édeskésnek. Az utolsó percben adjuk hozzá a bazsalikomot.
  4. Menet közben, míg a szósz fő, a 20. perc tájékán felrakjuk a tészta főzővizét, amibe sót és olívaolajat rakunk. Amikor lobog a víz, belerakjuk a tésztát, és kedvünk szerinti állagúra főzzük.
  5. A tenger gyümölcsei következnek. Ezt ráérünk akkor megcsinálni, ha az előzőek készen vannak, mert ez már igazán gyors. Egy nagy serpenyőt használjunk, minél szélesebbet, hogy inkább süljön, és ne főjjön a tenger java. Ebbe a serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a felszeletelt fokhagymát.
  6. Egy perc múlva belerakjuk az előzőleg kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcseit, a garnélát és a kagylót is, és kb. 5 percig sütjük.
  7. Ráöntjük a fehérbort, nagy lángon hirtelen elpároljuk az alkoholt (kb. 2-3 perc).
  8. Rádobjuk a felaprított petrezselymet és egy perc múlva már kész is.
  9. Egy másik serpenyőben adagonként sütjük össze az egészet: egy adag tenger gyümölcse, 3-4 bő kanál paradicsomszósz, és egy főre való tészta a forró serpenyőbe, egy-két percig sütjük, és mehet is a tányérra.
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 131376
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 05.

Ajánló

A tenger gyümölcseit, garnélát, kagylót érdemes 3-4 órával előtte szobahőmérsékleten kiengedni, s minél jobban lecsöpögtetni, hogy kevesebb vizet engedjen, s akkor jobban tud sülni. Ha valaki csípősen szereti, akkor a saját adagjába tud csilit sütni ízlés szerint.  Amennyiben friss fűszerek vannak kéznél, vagy friss tenger gyümölcsei, természetesen azt kell használni!   Száraz fehér bort, vagy rozét ajánlunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a tenger gyümölcsei spagetti gyermekünk nagy kedvence. Ne ijedjen meg senki, kicsit bonyolultan tudtuk leírni,de valójában egyszerű elkészíteni! Azért szeretjük adagonként összesütni, mert így a tengeri finomság nem ázik szét a szószban, és a tésztát is jobban bevonja a paradicsom, ha így készül. Azt a kis plusz fáradtságot megéri!   

Hozzávalók

A tésztához

A tenger gyümölcseihez

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...