Spaghetti al mare
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
75g spagetti tészta278 kcal
A tenger gyümölcseihez
-
75g garnéla53 kcal
-
75g feketekagyló39 kcal
-
108 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g kockacukor6 kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
300g spagetti tészta1113 kcal
A tenger gyümölcseihez
-
300g garnéla213 kcal
-
300g feketekagyló155 kcal
-
430 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g kockacukor23 kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
11g spagetti tészta41 kcal
A tenger gyümölcseihez
-
11g garnéla8 kcal
-
11g feketekagyló6 kcal
-
18.3g tenger gyümölcsei mix16 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
19.8g paradicsom4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
14.7g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g kockacukor1 kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 1336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 496.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 1458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6219 micro
-
Lut-zea 911 micro
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.1 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10241.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 519 mg
-
Kálcium 816 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 2962 mg
-
Nátrium 5344 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1985 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 830 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1084 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 698 micro
-
α-karotin 546 micro
-
β-karotin 5831 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 24874 micro
-
Lut-zea 3645 micro
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 913 micro
-
Lut-zea 134 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg spagetti tészta
A tenger gyümölcseihez
-
50 dkg tenger gyümölcsei mix
-
2 ek olívaolaj
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
A paradicsomos szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 nagy db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 tk oregánó
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk bazsalikom
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Először a paradicsomszószt készítjük el, amihez olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát szeletelve vagy passzírozva, ki hogy kedveli.
- Egy perc múlva ráöntjük a friss paradicsomot héj nélkül, csak a kockára vágott húsát. Kis sütés után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot is, szintén kockára vágva, a levével együtt. Ezt az egészet lassú tűzön főzzük 40 percig.
- Az utolsó tíz percben belerakjuk a fűszereket: a sót, az őrölt színes borsot ízlés szerint. Cukrot is adunk hozzá, ha nem találjuk elég édeskésnek. Az utolsó percben adjuk hozzá a bazsalikomot.
- Menet közben, míg a szósz fő, a 20. perc tájékán felrakjuk a tészta főzővizét, amibe sót és olívaolajat rakunk. Amikor lobog a víz, belerakjuk a tésztát, és kedvünk szerinti állagúra főzzük.
- A tenger gyümölcsei következnek. Ezt ráérünk akkor megcsinálni, ha az előzőek készen vannak, mert ez már igazán gyors. Egy nagy serpenyőt használjunk, minél szélesebbet, hogy inkább süljön, és ne főjjön a tenger java. Ebbe a serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a felszeletelt fokhagymát.
- Egy perc múlva belerakjuk az előzőleg kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcseit, a garnélát és a kagylót is, és kb. 5 percig sütjük.
- Ráöntjük a fehérbort, nagy lángon hirtelen elpároljuk az alkoholt (kb. 2-3 perc).
- Rádobjuk a felaprított petrezselymet és egy perc múlva már kész is.
- Egy másik serpenyőben adagonként sütjük össze az egészet: egy adag tenger gyümölcse, 3-4 bő kanál paradicsomszósz, és egy főre való tészta a forró serpenyőbe, egy-két percig sütjük, és mehet is a tányérra.
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 131376
- Feltöltés dátuma: 2009. március 05.
Ajánló
A tenger gyümölcseit, garnélát, kagylót érdemes 3-4 órával előtte szobahőmérsékleten kiengedni, s minél jobban lecsöpögtetni, hogy kevesebb vizet engedjen, s akkor jobban tud sülni. Ha valaki csípősen szereti, akkor a saját adagjába tud csilit sütni ízlés szerint. Amennyiben friss fűszerek vannak kéznél, vagy friss tenger gyümölcsei, természetesen azt kell használni! Száraz fehér bort, vagy rozét ajánlunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a tenger gyümölcsei spagetti gyermekünk nagy kedvence. Ne ijedjen meg senki, kicsit bonyolultan tudtuk leírni,de valójában egyszerű elkészíteni! Azért szeretjük adagonként összesütni, mert így a tengeri finomság nem ázik szét a szószban, és a tésztát is jobban bevonja a paradicsom, ha így készül. Azt a kis plusz fáradtságot megéri!