Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g feketekagyló129 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
21 kcal
Összesen
178
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
Összesen
708
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
79.7g feketekagyló41 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
7 kcal
Összesen
57
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1006.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 794 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
178
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4024.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 1807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 688.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 3176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 2504 micro
Összesen
708
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2294 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1 kg feketekagyló
-
1 dl fehérbor
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g sűrített paradicsom
Elkészítés
- A kagylókat megtisztítjuk, és a kis moszatkákat kihúzgáljuk belőle.
- Egy nagy edényben a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselymet, és a bort, végül hozzáadjuk a kagylókat, és lefedve főzzük. (szépen kinyílnak)
- Jól összeforgatjuk a szósszal, és már tálalhatjuk is!
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 36660
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a finom és nagy méretű fekete kagylót Horvátországban, a zadari Fishmarketben sikerült beszerezni! Mondanom sem kell, hogy a nyaralásunk alatt rendszeres látogatói voltunk ennek a hangulatos kis halpiacnak , ahol rengeteg finomabbnál-finomabb herkentyűket vásároltunk :)