Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gabo1986
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6g olívaolaj53 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
63g feketekagyló32 kcal
-
63g kagylóhús54 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
11g citrom2 kcal
Összesen
674
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
250g feketekagyló129 kcal
-
250g kagylóhús215 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
2693
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
38.7g konzerv paradicsom6 kcal
-
24.2g spagetti tészta90 kcal
-
12.1g feketekagyló6 kcal
-
12.1g kagylóhús10 kcal
-
7.3g fehérbor6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
2.1g citrom0 kcal
Összesen
129
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 330.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1099 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 819 micro
Összesen
674
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4887.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 502 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 1934 mg
-
Nátrium 1289 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1322.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 777 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1490 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4395 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 3276 micro
Összesen
2693
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1062 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
80 dkg konzerv paradicsom
-
50 dkg spagetti tészta
-
1.5 dl fehérbor
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A tésztát „aldente-re”, vagyis nem teljesen készre (kb. 7 perc) főzzük – sós, olívás vízben.
- Ha friss kagylót vásárolunk, a következőkre kell ügyelnünk: amelyik már az elkészítés előtt kinyílt, nagy valószínűséggel romlott - dobjuk ki. Azok a kagylók sem jók, amik az elkészítés után nem nyílnak ki, ezeket se fogyasszuk el. A héjas kagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk. Alaposan megmossuk. Nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, de óvatosan, hogy ne égjen meg. (Ha fagyasztottal dolgozunk, akkor egyből mehet a fokhagyma mellé egy kis csili, és pár perc alatt ki nyílnak.)
- Ha kinyíltak a kagylók, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (vagy a friss, félbevágott paradicsomot). Pár perccel később mehet mellé a fehérbor is, majd fűszerezzük. A petrezselymet a legvégén tesszük hozzá, hogy az illata és az íze a legintenzívebb legyen – ekkor adjuk hozzá a citromgerezdeket is.
- Amikor készen van a kagylós szószunk, a leszűrt tésztát beletesszük, és jól összekeverjük, rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a gőzben a tészta készre párolódjon, és felvegye a kagyló finom szószát. Mialatt megterítünk, már el is készült.
- Én kevés pirított kenyeret egy külön tálba szoktam tenni, hogy aki kiszeretné tunkolni a maradék szaftot, az a kenyérkékkel ezt megtehesse. A kagyló, főleg ha friss, nagyon ízletes étel. Gyorsan elkészíthető, és még az is megkóstolja, aki korábban soha nem evett.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2603
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 22.
Ajánló
rajnai rizling, sauvignon blanc, badacsonyi kéknyelű
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gabo1986
1 recept
Egy szicíliai étteremben ettem először ilyet, és eldöntöttem, hogy hazaviszem magammal az élményt és a receptet.:)