Kagylóhús

Kagylóhús

Leírás

A kagylók héjas puhatestűek, melyeknek húsa emberi fogyasztásra alkalmas. A legismertebb ehető kagylófajták: osztriga, fésűkagyló, feketekagyló. Húsuk sovány, magas a vas-, magnézium-, jód- és káliumtartalmuk. Sokféleképpen elkészíthető, fogyasztják nyersen, vagy főzve, sütve, párolva is. Önálló fogásként ritkán használják, többnyire a tenger gyümölcsei tálak vagy saláták alkotóeleme. A főzés során ki nem nyíló kagylók fogyasztásra alkalmatlanok!

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kagylóhús

fehérjetartalom

11.9 g

zsírtartalom

28001.538 g

szénhidráttartalom

3.69 g

víztartalom

80.58 g

gramm kagylóhús?

Top ásványi anyagok

Nátrium

286 mg

Foszfor

197 mg

Magnézium

34 mg

Kalcium

26 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.05 g

C vitamin

8 mg

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.9 g

Zsír

telített zsírsav

0.425 g

egyszeresen telített zsírsav

0.507 g

többszörösen telített zsírsav

0.606 g

koleszterin

28 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

3.95 mg

Magnézium

34 mg

Foszfor

197 mg

Nátrium

286 mg

Cink

1.6 mg

Réz

0.094 mg

Mangán

3.4 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

80.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.16 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.21 mg

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

42 µg

Kolin

65 mg

Retinol

48 µg

E vitamin

0.55 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

12 µg

A vitamin

48 µg

C vitamin

8 mg

B6 vitamin

0.05 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...