adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
405
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
200g kagylóhús172 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
700g alaplé49 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1626
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.9g rizs35 kcal
-
12.4g garnéla9 kcal
-
9.9g kagylóhús9 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
7.4g zöldborsó6 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
9.9g fehérbor8 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
34.6g alaplé2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
81
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2323.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
405
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9294 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 6975 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 954.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 742 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 234 micro
-
β-karotin 1621 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3985 micro
Összesen
1626
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 254 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
200 g rizs
-
250 g garnéla
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
150 g zöldborsó
-
1 tk só
-
1 tk majoranna
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A halból távolítsuk el a szálkákat. Ha végigsimítjuk a kezünkkel, akkor érezhetjük, hogy hol vannak, és az ujjunkkal ki is csippenthetjük őket. (De ha pl. afrikai harcsafilét veszünk, akkor annak csak egy oldalán vannak bordaszerűen nagy "szálkák", inkább már csontok, amiket egyszerűen ki tudunk vágni.) A halhúst kockázzuk fel. A rákokat is öblítsük le. Ha mirelit zöldborsót használunk, azt is öblítsük át meleg vízzel.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kockázzuk fel a vöröshagymát. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket is, reszeljük le őket, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón.
- A paradicsomok tetejét vágjuk be kereszt alakban, és öntsünk forró vizet rájuk, hagyjuk állni őket 2-3 percig. Vegyük ki a vízből a paradicsomokat, és hámozzuk le a héjukat, kockázzuk fel a húsukat.
- Tegyük az olajat egy nagy serpenyőbe (vagy wokba), és pirítsuk üvegesre benne a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a halat is: pirítsuk fehérre a halkockákat. Végül tegyük hozzá a rizst, a paradicsomot és a borsót. Szinte azonnal szórjuk rá a sót, a pirospaprikát és a majorannát, így pirítsuk 1-2 percig (nem lesz keserű).
- Öntsük fel a rizst a sáfrányos borral, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. Tegyük át a rizses keveréket egy sütőbe helyezhető edénybe (pl. jénaiba), és öntsük fel a húslével, helyezzük el a tetején a garnélákat, és toljuk a sütőbe úgy 30-35 percre. 5 perc után mérsékeljük a lángot 170 fokra. Citromkarikákkal tálaljuk.
- Nem muszáj sütőbe tennünk a rizst: miután átpirítottuk, öntsük fel a húslével, dobjuk rá a garnélát, fedjük le, és takaréklángon főzzük puhára a rizst.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6402
- Feltöltés dátuma: 2012. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Amikor külföldre utazunk, igyekszem megkóstolni az adott ország nemzeti ételeit, van amelyik ízlik, és volt néhány olyan is, ami nem. Ez egy remek spanyol recept: egyszerű, finom, és még egészséges is. Aki nem kedveli a tengeri herkentyűket, de a halat megeszi, ki is hagyhatja belőle a rákot. Sőt: hal helyett csirkével elkészítve is ízletes.