Kagylós-baconös penne
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1392
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
195
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2382.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2047 micro
-
β-crypt 468 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
1392
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg kagylóhús
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
5 dkg bacon
-
1 ek olívaolaj
-
1 db chili
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
25 dkg penne
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben olívaolajonmegpirítjuk az apróra vágott bacont, majd amikor zsírjára sült, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított csilit.
- Mikor a fokhagyma barnulni kezd, rádobjuk a kagylóhúst, és 3-4 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, és további 3-4 percig pirítjuk.
- A pennét sós-olajos vízben megfőzzük.
- A kifőtt tésztát leszűrjük, és a raguhoz öntjük úgy, hogy kb.0,5 dl főzőlé is a serpenyőbe kerüljön.
- Alaposan összerázogatjuk, majdfélrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverünk egy marék apróra vágott bazsalikomot.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5283
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Ajánló
Reszelt parmezán elférhet rajta, de anélkül is boldogulnak az ízek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A férjem találmánya.