r
Nosalty Logó

Kagylós-baconös penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Miss Lemon
Kagylós-baconös penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2382.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    468 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben olívaolajonmegpirítjuk az apróra vágott bacont, majd amikor zsírjára sült, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított csilit.
  2. Mikor a fokhagyma barnulni kezd, rádobjuk a kagylóhúst, és 3-4 percig sütjük.
  3. Hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, és további 3-4 percig pirítjuk.
  4. A pennét sós-olajos vízben megfőzzük.
  5. A kifőtt tésztát leszűrjük, és a raguhoz öntjük úgy, hogy kb.0,5 dl főzőlé is a serpenyőbe kerüljön.
  6. Alaposan összerázogatjuk, majdfélrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverünk egy marék apróra vágott bazsalikomot.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5283
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Ajánló

Reszelt parmezán elférhet rajta, de anélkül is boldogulnak az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A férjem találmánya. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...