Andalúz kagylósaláta
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
88g kagylóhús75 kcal
-
12 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
9g olajbogyó10 kcal
Az öntethez
-
15g főtt tojás23 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
6g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
350g kagylóhús301 kcal
-
49 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
36g olajbogyó42 kcal
Az öntethez
-
60g főtt tojás93 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
25g fehérborecet5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
25.1g kagylóhús22 kcal
-
4 kcal
-
7.2g paprika1 kcal
-
33g újhagyma6 kcal
-
6.5g lilahagyma2 kcal
-
2.6g olajbogyó3 kcal
Az öntethez
-
4.3g főtt tojás7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.9g olívaolaj25 kcal
-
1.8g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1241 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3248.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 1401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 952.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 612 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 4963 micro
-
β-crypt 936 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3913 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Hozzávalók
A salátához
-
35 dkg kagylóhús
-
5 db újhagyma
-
1 db lilahagyma
-
12 db olajbogyó
Az öntethez
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 ek olívaolaj
-
5 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
0.5 tk borsikafű
Elkészítés
A salátához
- A kagylót megfőzzük, leszűrjük, száradni és hűlni hagyjuk.
- A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk, a lilahagymát szeleteljük és karikára szedjük.
- Az olajbogyókatt félbevágjuk.
- Mindent tálba halmozunk és az öntettel átvonjuk.
- Az öntet készítése:
- A főtt tojássárgát villával összetörjük.
- Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd az olajat. Innen már a kisrugóssal dolgozunk tovább.
- Hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, jól elkeverjük.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16797
- Feltöltés dátuma: 2009. április 12.
Ajánló
Ha teheted, pezsgőt igyál hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Aki még nem próbált receptet és azzal együtt képet feltenni mihozzánk, nem tudja, mekkora feladat. Az ember elkészít annyi képet, amennyit jónak gondol, minimum 3-szor, aztán megeszi, amit főzött. Aztán egyszer leül a gépe mellé, és felrakja az ételt. Akkor látja igazán, mit fotózott, de akkor már nem lehet korrigálni: az étel elfogyott. Abból kell dolgozni, amit megörökíttetett. Akárhogy figyelem, ezen a képen egyetlen árva kagyló sem látszik - a fenébe! - mégis ezt választottam a sok közül, mert ez adja - szerintem - vissza legjobban azt a fülledt mediterrán fílinget, amit akkor érzel, amikor ezt a salátát eszed. Tikkadt, nyárias melegben - akkor élvezed a legjobban! Amíg meg nem kóstolod, nem tudod, milyen finom!